Özgür Bilgi Kanalı

Özgür ve açık kaynak işletim sistemimiz Pardus için Atılım Üniversitesi’nin katkılarıyla başlatılan1. Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri, Ankara’da bulunan neredeyse tüm üniversitelerden gençlerin desteğiyle gerçekleşiyor. Etkinlikte Pardus’a dair tüm bilgileri gençler birebirPardusgeliştiricileri ve topluluk yöneticilerinden edinebilecekler.

Özgür yazılım ve Pardus konusunda aydınlatıcı olacak bu konferanslar zincirinin ilkiniÖzgürlükiçin.com‘dan tanıdığınızAkın ÖMEROĞLUverecek. Konferans konusu olarak“Özgürlükiçin OOXML’e Karşı!”başlığını seçenÖzgürlükiçinyöneticileri, dünyada 25 Mart’ta kutlanılan“Document Freedom Day”kutlamasını da yapacak. “Document Freedom Day” hakkında bilgi içinbu adresiziyaret edebilirsiniz.

Son oturumda Linux Kullanıcıları Derneği onursal başkanıMustafa AKGÜLve Atılım Üniversitesi öğretim üyelerindenZiya KARAKAYAberaber bir açık kaynak söyleşisi yapacaklar. Ardından Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi genel müdürüBora GÜNGÖREN,“Sanallaştırma”başlıklı bir sunumla sahneye çıkacak.

Konferansların son zincirinde Pardus gelişticileri bizlerle olacaklar. Pardus geliştiricilerindenGökmen GÖKSELveGökçen ERASLANkatılımcılara“Nasıl Pardus Geliştiricisi Olunur?”başlıklı bir sunum yapacaklar. Daha teknik soruların cevap bulacağı bu konferansta gençler, geliştiricileri ve Pardus’u daha yakından tanıyacak.

Konferanslar sonunda bütün katılımcılara katılım belgesi ve Pardus etiketleri verilecek. Atılım Üniversitesi’ne ulaşımda zorluk olmaması içinODTÜ,TOBB ETÜ,Gazi ÜniversitesiveAnkara Üniversitesi‘nden saat 11:15’deAtılım Üniversitesi‘ne gitmek üzere servisler kaldırılacak.

Ankara’daki üniversitelerden ODTÜ, TOBB ETÜ, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan Birinci Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri’ne gelecek sene ikincisiyle devam edilecek.26 Mart 2009 Perşembe günüyapılacak olan bu seneki bu güzel konferanslar dizisine Atılım Üniversitesi evsahipliği yapıyor. İnternet’ten kayıt olmak içinbu adresiziyaret edebilirsiniz. Kayıtlar 26 Mart’a kadar açık olacak.

Birinci Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri’ne herkesi bekliyoruz!

Etkinlik Programı

  • Tarih:26 Mart 2009
  • Zaman:12:00 – 18:00
  • Yer:Atılım Üniversitesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu
  • 12:00 -12:15Açılış konuşması
  • 12:15 -13:30Özgürlükiçin OOXML’e karşı!(Akın Ömeroğlu )
  • 13:45 -15:00Açık Kaynak Yansımaları(Mustafa Akgül ve Ziya Karakaya)
  • 15:15 -16:30Sanallaştırma(Bora Güngören)
  • 16:45 -18:00Nasıl Pardus Geliştiricisi Olunur?(Gökçen Eraslan ve Gökmen Göksel)

Yemliha Toker

Yemliha Toker

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.