Ekran Kayıt Aracı

maydin95
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 19:26
#606: Ekran Kayıt Aracı

Arkadaşlar biliyorum XvidCap ve RecordMyDesktop falan var ama onlar bilgisayar iyi de olsa çok kasıyorlar. Daha çok işlevi olan bir ekran kayıt aracı geliştirilebilir veya dediğim programlar üzerinden de geliştirilebilir. Bİlgisayarı kasmayan ve daha çok işlevi olan (Örneğin: Akıllı yakınlaştırma (pencereye yakınlaştıran vs.), tıklanıldığında imleci gösteren falan) bir ekran kayır aracı olursa çok iyi olur. İnsan sadece Masaüstünü almak istemiyor. Ara sıra küçük şeyler için yakınlaştırma falan olsa daha iyi olur.

etiketekran görüntüsüerişilebilirlikkde

Günlük Pardus 2011 İmajları

pardus-2011

Pardus'un gelişimini gün be gün izlemek, artık elinizde!

E-Dergi 25. Sayı Yayında

oi-kapak-25_1

E-dergimizin 25. sayısı yayında. Bu ayın dergisinde Wine, PlayOnLinux ve daha fazlası var.

Gnash'tan YouTube Desteği

gnash-logo

Gnash yeni sürümünde, YouTube'a tam destek verdiğini açıkladı.

Tugsan
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 19:32

Sanırım fikir geçersiz.Yani böyle bir yazılım geliştirmek Pardus'un gelişimi için bir fikir değil bence.Pardus geliştiricilerinin böyle bir görevi de yok.Şöyle birşey olabilir; biraz detaylı bir araştırma ile bu tarz bir özgür yazılım olup olmadığı saptanır ve yeni paket isteği yapılabilir.

Tuğsan ÜNLÜ - tugsan@ozgurlukicin.com - www.tugsanunlu.com - twitter.com/tugsanunlu
taurus
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 23:36

Fikir Pardus projesi haricindeki bir uygulamanın geliştirilmesi ile ilgili olduğu için geçersiz.

mevcut ekran kayıt programlarının geliştiricileri ile temasa geçip bu tarz iyileştirmeler için bilgilendirmelerde bulunabilirsiniz.

İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, gün batarken ölürler. Unutma ki dünya sandığın kadar büyük değildir. Dünyayı bize büyük gösteren bizim küçüklüğümüzdür. Hırsımız, bencilliğimiz…
maydin95
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 18:18

Ben RecordMyDesktop geliştirilsin dedim ama sıfırdan yazmak zor olacaksa dedim. Benim fikrim Pardusla kurulu gelen ekran kayıt aracının olmasıydı. Pardus projesi haricinde nasıl oluyor öğrenebilir miyim. Ya da başlığı nasıl değiştirebilirim bir fikir verseniz. Yanlış anlaşıldı herhalde.

maidis
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 18:34

⡦ ⣰ ⠶ ⡇
taurus
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 21:26

maydin95, 01/08/2010 18:18 tarihinde:

Ben RecordMyDesktop geliştirilsin dedim ama sıfırdan yazmak zor olacaksa dedim.

Benim fikrim Pardusla kurulu gelen ekran kayıt aracının olmasıydı.

Pardus projesi haricinde nasıl oluyor öğrenebilir miyim. Ya da başlığı nasıl değiştirebilirim bir fikir verseniz. Yanlış anlaşıldı herhalde.

bende onu söyledim zaten :)

pardus projesi haricindeki bir projenin geliştirilmesi isteği.

maidis yukarıda nasıl yapabileceğinize bağlantıları vermiş. ama bende bir ekleme yapıyım. Prt Scr'ye bastığınızda ekrana gelen ekran yakalama aracındaki Yakalama Yöntemi açılır kutusunun değiştirerek istediğiniz işlemleri elde edebilirsiniz.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 01-08-2010 21:27 tarihinde taurus tarafından değiştirilmiştir.

İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, gün batarken ölürler. Unutma ki dünya sandığın kadar büyük değildir. Dünyayı bize büyük gösteren bizim küçüklüğümüzdür. Hırsımız, bencilliğimiz…
maydin95
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 21:44

Benim dediğim Pardus projesine girmiyor ha. Kısaca Pardus projesine neler girer anlatabilir misin? Ona göre fikir sunarken hata yapmayalım.

mgokay
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 21:58

maydin95, 01/08/2010 21:44 tarihinde:

Benim dediğim Pardus projesine girmiyor ha. Kısaca Pardus projesine neler girer anlatabilir misin? Ona göre fikir sunarken hata yapmayalım.

bunu için fikir ekle bölümünde kurallar var..

http://tr.pardus-wiki.org/Özgürlükiçin:Beyin_Bölümü_Kuralları

http://blog.mustafagokay.com.tr/ http://www.netprojeleri.com/
garanta
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 23:14

Pardus sever olarak buradan çıkan şeylerin yapıldığını görüyorum ve böyle çöp fikirlerle geliştiricilerin/fikirler üzerine kafa yoranların  hevesinin/isteğinin/zamanının çalınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Aşağıdaki bağlantıda 9 tane açık/basit kural var. Siteminiz vardır, Pardus'un bir ayarının yapamamışsınızdır kızmışsınızdır, başka bir Linux dağıtımının fanatiğisinizdir/başka dağıtım daha iyidir. Lütfen bunları başka başlıklar altında dile getirin veya içinize atın veya ilgili linux dağıtımının sitesinde Pardus'a sitem edin/Pardus'u çekiştirin veya arkadaşlarınızla paylaşın veya içinize gömün ama burayı gereksiz çöplerle doldurmayın.

Nasıl fikirler "Geçersiz Fikir" olarak değerlendirilir?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein
k4d1r
bilgi
ileti adresi
02-08-2010 02:37

arkadaşın üzerine çok gitmeyelim

=)

taurus
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-08-2010 11:17

maydin95, 01/08/2010 21:44 tarihinde:

bu kuralları ben belirlemiyorum. mgokay'ın verdiği bağlantıdan bakabilirsin. kafamıza göre bu fikir geçersizdir ya da değildir demiyoruz..

Yanıtla