paket yönetici sorunlu paketler

denizgezgin
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
26-07-2010 13:26

#585: paket yönetici sorunlu paketler

paket yöneticisinde bazı paketler eski oldukları için çalışmıyorlar veya bazı paketlerde belki başka sorunlar olabilir. mesela eternal lands oyunu eski olduğu için sunucuya bağlanmıyor.

bunlar için paket yöneticisine paketin isminin yanına veya boyutunun yazdığı yere "sorun bildir"  gibi bir tuş eklenebilir böylece bu eski ve sorunlu paketler kolayca bildirilebilir.

etiketpisi
Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 26-07-2010 13:27 tarihinde denizgezgin tarafından değiştirilmiştir.

Chrome OS'lu Tablet Geliyor

google-chrome-os-tablet_1

iPad'e rakip olarak Chrome OS'lu HTC tablet geliyor.

Haberler Sizi Çağırıyor

ozgurlukicin-takimi_

Özgürlükİçin'e çeviri ve özgün haberlerinizle katkıda bulunmak ister misiniz?

Sakarya'dan Açık Eğitim

alms_logo

Sakarya Üniversitesi, açık kaynak kodlu Akademik LMS'yi duyurdu.

AKINCILAR
bilgi
ileti adresi
28-07-2010 15:05

Çok  önemli  ve  güzel  fikir  teşekkürler.Gülümse

taurus
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
28-07-2010 21:15

Aslında bu bahsettiğiniz bir hata tanımı. Ve bunun için biliyorsunuz hata.pardus.org.tr adresi kullanılıyor. Oradan ilgili paketi seçip her türlü hatayı tanımlayabilirsiniz. Kanımca gerek yok..

İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, gün batarken ölürler. Unutma ki dünya sandığın kadar büyük değildir. Dünyayı bize büyük gösteren bizim küçüklüğümüzdür. Hırsımız, bencilliğimiz…
RecNes
bilgi
ileti adresi
29-07-2010 10:54

Sisteme entegre, kullanımı anlaşılır ve kolay hata bildiri sistemi olması bence gerekli. Şu anki sistemde eğer önemsiz bir hata ile karşılaşırsam ya da hatayı kendi başıma çözebiliyorsam, hatayı bildirmek için uğraşmıyorum. Beni engelleyecek bir hata ise ancak o zaman hata bildiriminde bulunuyorum.

Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 29-07-2010 10:56 tarihinde RecNes tarafından değiştirilmiştir.
mgokay
bilgi
ileti adresi
29-07-2010 11:25

RecNes, 29/07/2010 10:56 tarihinde:

Sisteme entegre, kullanımı anlaşılır ve kolay hata bildiri sistemi olması bence gerekli. Şu anki sistemde eğer önemsiz bir hata ile karşılaşırsam ya da hatayı kendi başıma çözebiliyorsam, hatayı bildirmek için uğraşmıyorum. Beni engelleyecek bir hata ise ancak o zaman hata bildiriminde bulunuyorum.

Önemsiz hata diye bir kavram yoktur. Hata hatadır. Sizin kullanımınıza engel teşkil etmeyen hata bir başkasına edebilir ya da o hata başka bir hatayı doğurabilir.

http://blog.mustafagokay.com.tr/ http://www.netprojeleri.com/
maidis
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
19-08-2010 00:01

Hatalı uygulamayı bildirmek için Paket Yöneticisi'ni açmak, oradan paket ismini aramak, hata bildir düğmesine basmak bana pek pratik gelmiyor.

Bence şöyle bir şey daha güzel olur: KDE Menüsü'nde bir uygulamayı sağ tıklarım, hata bildir düğmesine basarım, hata.pardus.org.tr o paket seçili halde açılır, başlığı girerim, sorunu açıklarım, çözümü beklerim. Bu kadar.

⡦ ⣰ ⠶ ⡇
Yanıtla