hp deskjet f2280 kağıt boş çıkıyor

katre7878
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
22-02-2010 21:10

selamlar.pardus 2009.1 kullanıyorum.hp deskjet f2280 yazıcım yazdırıyor fakat kağıt boş çıkıyor.kartuşu yeni doldurdum.1 senedir pardus kullanıyorum.daha önce yazıyordu.bu yeni oldu.ne ilginç bir şeydir.çözüm var mı acaba?

etikethpyazıcı
Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 22-02-2010 21:16 tarihinde katre7878 tarafından değiştirilmiştir.

Mozilla Hatalarına Para Ödüyor

mozilla-kirmizi-logo

Mozilla, ürünlerinde hata bulanlara ödeme yapmaya başlıyor.

Özgür Flash Oynatıcı: Lightspark

lightspark-logo

Adobe'un Flash Player'ına karşı, yeni ve başarılı bir özgür alternatif geliyor.

Spotify Müzik Servisi Linux'ta

spotify_logo

Popüler müzik servisi Spotify, Linux üzerinde de çalışmaya başlayacak.

katre7878
bilgi
ileti adresi
24-02-2010 18:32

katre7878, 22/02/2010 21:16 tarihinde:

selamlar.pardus 2009.1 kullanıyorum.hp deskjet f2280 yazıcım yazdırıyor fakat kağıt boş çıkıyor.kartuşu yeni doldurdum.1 senedir pardus kullanıyorum.daha önce yazıyordu.bu yeni oldu.ne ilginç bir şeydir.çözüm var mı acaba?

yazıcılar konusunda büyük bir sessizlik var.gerçekten bu konuda bilgisi olan kişiler aranıyor.o kişiler burda yok mu acaba?

gizemb
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
24-02-2010 18:55

Sorununuz hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha çok kişi yardımcı olabilir size.

Mesela yeni oldu diyorsunuz, belli bir güncelleme sonrasında mı oldu bu değişiklik? Ya da bir program yükleme/silme sonrasında mı?

Dive With Pardus!:)
katre7878
bilgi
ileti adresi
25-02-2010 16:13

gizem hanım.daha önce de söylediğim gibi 1 senedir kullanıyorum.2008.2 den başladım kullanmaya.sonra 2009 ve 2009.1.notebookda 2008.1 ve 2009.1 kurulu.kurduğumdan beri ufak tefek sorunlar dışında fazla bir problem yoktu.yazıcı yazdırıyordu.fakat son zamanlarda yazıcı yazdırıyor fakat kağıt bomboş çıkıyor.yazdırdığını da sesinden ve yazıcı menüsünden anlıyorum.en son kartuşum 50 sayfa falan çıkardı.200 civarında olması gerekiyordu.mürekkep bittiğini düşünerek tekrar doldurdum.hiç yazmadı.2008.2 yi zorunlu hallerde kullanmak için tutuyorum.güncelleme sonrası olsa onda yazması gerekir.fakat ben de öyle düşünüp 2008.2 de denedim yine olmadı.çünkü onda güncelleme falan yapmıyorum.ara sıra kullanıyorum çünkü.hp device manager bölümünden align cartrides seçeneğinden scan işlemini gösteren resimlerin ve yazıların olduğu bir çıktı aldım.ama yazmaya gelince yazmıyor.sistem ayarlarından deneme sayfası da çıkarmıyor.yani çıkarıyor gibi fakat boş kağıt yine.yeniden kursam düzelir mi bilmiyorum.en son öyle yapacam.fakat bir sorun çıktığında tekrar kurmak istemiyorum.artı kurduğum zaman düzelecek mi bilmiyorum.hp paketlerini tek tek silerek ve kurarak denedim.ama olmadı.yani sonradan olması ilginç oldu.

asenler
bilgi
ileti adresi
25-02-2010 17:12

"Kartuş sıfırlamak" diye Gogılda aratın, donanımınıza uygun olan yöntemi deneyin.

~~ TTK ~~
katre7878
bilgi
ileti adresi
25-02-2010 21:46

asenler, 25/02/2010 17:12 tarihinde:

"Kartuş sıfırlamak" diye Gogılda aratın, donanımınıza uygun olan yöntemi deneyin.

onu da bir kere denedim.bir daha deneyeceğim.galiba bu hp kartuşları bir kaç kullanımlık yapıyor.böyle bir kanıya vardım.yani daha çok para kazanmak için.millet doldurmasın yenisini alsın diye.yazıcılardan çok ve sürekli kazanmayıp bu yöntemi uygulamaya koymuş  olabilirler.kartuş karteli bu olsa gerek.bir kartuşun 30 lira civarında olduğu düşünülürse...neyse ilgilenen bütün arkadaşlarıma(gizem hanım ve asenler bey) sonsuz şükranlar.

katre7878
bilgi
ileti adresi
28-03-2010 14:52

ya arkadaşlar.bu kartuş sorununu aşamadım.bugün yeni kartuş aldım.yine yazmıyor.aynı sorun.kağıt boş çıkıyor.kartuşu ilk taktığımda yazıcının scan bölümünü parmak işaretiyle gösteren bol resimli ve yabancı dilde yazı olan bir sayfa çıkıyor.open office belgesi yazdıramıyorum.yazıyor ama boş çıkıyor.sistemde windows olmadığı için denemedim.servise mi göndermem lazım?böyle bir sorunu olan yok mu acaba?

Rserit
bilgi
ileti adresi
28-03-2010 15:13

katre7878, 28/03/2010 14:52 tarihinde:

ya arkadaşlar.bu kartuş sorununu aşamadım.bugün yeni kartuş aldım.yine yazmıyor.aynı sorun.kağıt boş çıkıyor.kartuşu ilk taktığımda yazıcının scan bölümünü parmak işaretiyle gösteren bol resimli ve yabancı dilde yazı olan bir sayfa çıkıyor.open office belgesi yazdıramıyorum.yazıyor ama boş çıkıyor.sistemde windows olmadığı için denemedim.servise mi göndermem lazım?böyle bir sorunu olan yok mu acaba?

Yazıcıyı kaldırıp, yeniden eklemek belki sorunu düzeltebilir. Sistem ayarları>Yazıcı yapılandırması bu yolu izleyin. Sonra HP yazıcınız sol tarafta çıkacaktır. O yazıcıya tıklayın, aşağıda bu yazıcıyı kaldır yazısını göreceksin. Buradan kaldırın. Sonra yeni yazıcı ekle kısmından yazıcı ekleyin. Model ve markaya göre ekleyebilirsiniz. Ekledikten sonra deneme yazısı yazdırın. Muhtemelen çözülebilir.

BilişimCell.net | Bilişim teknolojileri alanı eğiticisi
katre7878
bilgi
ileti adresi
28-03-2010 16:47

yok güzel kardeşim olmadı valla.daha önce de denemiştim onlarca kez; sen söyledikten sonra bir daha denedim, olmadı.hp deskjet 2280 benim yazıcı,tabloda 2280 olmadığı için 2200 serisini seçtim.daha önce çalışıyordu.yukarıda yazdığım gibi.birdenbire oldu.yani pardusta çalışmıyor desem olmaz çünkü daha önce kullandım.çok basit bir şey olduğuna eminim.hem de yüzde yüz.çok ince bir şey var ama bulamadım yani.artık yarın servise gitmekten başka çarem kalmadı.yazıcısız da olmuyor ki.ödev vermek lazım....evde yazıcı var,sen git sürekli sağda solda sürün yazıcı diye.yardımlarınız için teşekkürler.

osmank3
bilgi
ileti adresi
28-03-2010 17:05

katre7878, 28/03/2010 16:47 tarihinde:

yok güzel kardeşim olmadı valla.daha önce de denemiştim onlarca kez; sen söyledikten sonra bir daha denedim, olmadı.hp deskjet 2280 benim yazıcı,tabloda 2280 olmadığı için 2200 serisini seçtim.daha önce çalışıyordu.yukarıda yazdığım gibi.birdenbire oldu.yani pardusta çalışmıyor desem olmaz çünkü daha önce kullandım.çok basit bir şey olduğuna eminim.hem de yüzde yüz.çok ince bir şey var ama bulamadım yani.artık yarın servise gitmekten başka çarem kalmadı.yazıcısız da olmuyor ki.ödev vermek lazım....evde yazıcı var,sen git sürekli sağda solda sürün yazıcı diye.yardımlarınız için teşekkürler.

garip bir fikir vereyim. Kağıt ayarlarınıza bir bakın. Benim yazıcıda fotokopi özelliğini kullanırken kağıdı fotoğraf kağıdı ayarlayınca(yanlışlıkla :D) normal kağıdı boş veriyordu.

BayOK
katre7878
bilgi
ileti adresi
28-03-2010 18:10

ancak bu kadar olur.kendime inanamıyorum.o kadar kurcalamıştım da olmamıştı.artık yazıyor.küçük bir sorun olduğu ihtimali üzerinde durmuştum ama bu hatayı nasıl bulamadım hayret.böyle basit bir sorunla karşılaşan arkadaş olur mu bilmiyorum ama yine de yazayım.yazıcı yapılandırması seçenekler printout  mode draft grayscale(black cartridge) seçildiği zaman işlem tamam.ben de draft( color cartridge) seçiliymiş.yani renkli.renkli kartuş da bitince bir daha almamıştım.sonra yazmadı.black cartridge adında başka seçenekler de var galiba kalite ile ilgili.2 ayım boşa gitti.bu kadar basit bir hata yüzünden.bu arada ilgilenip yardım etmeye çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.osmank3 arkadaşımın bu 2.yardımı için de ayrıca teşekkürler.

mustafa9570
bilgi
ileti adresi
02-04-2010 16:17

slm.  aynı sorunu bende yaşadım  yazıcım hp dekjet 1360  belge yazdır diyorum normal yazma işlemi  yapıyor gibi hareket ediyor ses çıkarıyor ama sayfa  boş çıkıyor ayarlardan uğraştım  kaldırdım yeniden kurdum open ofisten başka proğram denedim bir türlü yazmadı  windowsta denedim yazıcı normal çalışıyor yazıyor işimi hallettim ama kafama takıl  pardus  da ayarlayamadım taki senin çözümünü görene kadar bende  yazıcı yapılandırması seçenekler( print quality )seçeneğini (normal grayscale) olarak değiştirince düzeldi.Çözümün için teşekkür ederim  aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yararlansın diye paylaşmak çok önemli  herkese saygılar selamlar

bashol
bilgi
ileti adresi
09-04-2010 16:18

arkadaşlar bnm yazıcımda hp 1010...

aynı problem bnmde başıma geldi...20 sayfalık pdf yazdırıyodum 10. sayfadan sonra boş çıkmaya başladı kağıt..yedek karttuş vardı onu taktım olmadı...programı yeniden kurdum yine olmadı...başka pdfler yazdırdım yine olmadı...anlamadım gitti:S

lütfen yardımınızı bekliyorum:S

okse
bilgi
ileti adresi
17-04-2010 12:31

HP DESKJET F2280  yazıcım var kağıtı boş çıkarıyor.bir de sürekli clor düğmesi yanıyor.karttuş bitmişti yeni alıp takdım.LÜTFEN YARDIM ETDİN.... yazıcı yapılandırmalarındanda yaptım olmuyor.karttuşlar boş gözüküyor.

Yanıtla