Pardus Öğrenci Temsilciliğinde İlk Adımlar

4
>
ilkerkocatepe
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
11-07-2010 15:48

Ayrıca okulun iç işleri değil, öğrenci temsilcisi olacak kişilerin özelliklerinden bahsetsek daha sağlıklı yürür sanırım bu tartışma.

Seçilecek kişinin bir görevi de diğer topluluklarla ve kulüplerle etkileşim içerisinde olabilmek olacak. Bu konuda elinden geleni yapması lazım. Öğrenci birliği gibi bir oluşum varsa zaten zor olmaz.

Sana değil de, aynı şey tartışıldığı için bunun üzerinden kendi fikrimi söylemek istiyorum. Topluluk ya da kulüp ortaya çıkarmak zor bir iş. Bizim oluşturmak istediğimiz düzeni göz önüne alınca da gerekli bir oluşum değil. Bizi okulda temsil edebilecek 1 ya da daha çok kişinin olması bizim için daha uygun. Gerekli yetki ve sorumluluklar verildiğinde işini tamamen yapacağına eminim. Grup olunca işi birbirine atmaya çalışabilir ya da karmaşa olabilir ama tek kişi o işle yetkilendirildiğinden kesintisiz halledebilir. Bir topluluk oluşturmaktansa var olanlardan destek almanın daha doğru olduğunu düşünüyorum ben.

En yakın arkadaşım Engin Türk. Pendik İlçe Öğrenci Temsilcisi. Ayrıca İstanbulda koalisyonuyla birlikte muhalefet konumundalar :)

etikettopluluk

Günlük Pardus 2011 İmajları

pardus-2011

Pardus'un gelişimini gün be gün izlemek, artık elinizde!

E-Dergi 25. Sayı Yayında

oi-kapak-25_1

E-dergimizin 25. sayısı yayında. Bu ayın dergisinde Wine, PlayOnLinux ve daha fazlası var.

Gnash'tan YouTube Desteği

gnash-logo

Gnash yeni sürümünde, YouTube'a tam destek verdiğini açıkladı.

theutku
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 00:19

Bende ingiltereye lisans eğitimi için gidiyorum, gördüğüm,araştırdığım ve bana gönderilen kuluplerde Linux kulüpleri ve bir sürü bilgisayar kulüpleri var neden bir tanede Pardus olmasın uygun görülürse yurtdışında seminerlerde (üniversiteler arası etkinlikler oluyor ) tanıtmak isterim bende yurtdışı ayağınız olurum Gülümse

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 31-07-2010 00:19 tarihinde theutku tarafından değiştirilmiştir.

'Karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla hoş görebiliriz. Yaşamdaki asıl trajedi, yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır.' Eflatun
gizemb
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 21:07

ihsanutku, 31/07/2010 00:19 tarihinde:

Bende ingiltereye lisans eğitimi için gidiyorum, gördüğüm,araştırdığım ve bana gönderilen kuluplerde Linux kulüpleri ve bir sürü bilgisayar kulüpleri var neden bir tanede Pardus olmasın uygun görülürse yurtdışında seminerlerde (üniversiteler arası etkinlikler oluyor ) tanıtmak isterim bende yurtdışı ayağınız olurum Gülümse

Şu anda yurtdışı için bir planımız yok. Ama orada bizi tanıtmak için yapacağınız her çalışma, Pardus'un yayılmasına katkı sağlayacaktır:)

Dive With Pardus!:)
theutku
bilgi
ileti adresi
31-07-2010 21:49

gizemb, 31/07/2010 21:07 tarihinde:

Şu anda yurtdışı için bir planımız yok. Ama orada bizi tanıtmak için yapacağınız her çalışma, Pardus'un yayılmasına katkı sağlayacaktır:)

Yayılmasına katkı sağlarım ingilizce afiş ve benzerleri fena olmaz Gülümse

'Karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla hoş görebiliriz. Yaşamdaki asıl trajedi, yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır.' Eflatun
adilga
bilgi
ileti adresi
09-08-2010 01:18

Konu bir süredir atıl kaldı, ama bugünün tarihini(9 ağustos) göz önüne alırsak, tekrardan canlanması gerektiğini düşünüyorum. Şurda 1 ay sonra üniversiteler açılacak, bu çalışmaların da yavaş yavaş başlaması gerekir sanırım. Topluluk yönetimi tarafından öngörülen bir takvim var mıdır bilmiyorum, ama herhalde bu sene içinde etkinliklerin yapılması planlanıyor olsa gerek. O yüzden, şöyle bi şimdiye kadar yazılanları, tartışılanları toparlasak, herkesin hemfikir olduğu şeyleri aradan seçmeye falan başlasak olur mu ki? Yoksa bir süre daha bu şekilde tartışılması daha mı faydalı olacak?

http://yucomp.com/
gizemb
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
25-08-2010 15:29

Adil'in de dediği gibi yavaş yavaş hareketlenmeye başlasak iyi olur. Bu dönem çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Bu aşamada sizlerden çok yardım alacağız. Ama şu aşamada, bir kaç soru sormak istiyorum:

Seçilen öğrencilere, Pardus'la ilgili yapacağı çalışmalarda yardımcı da olabilmesi için bir "Başlangıç seti" vermeyi planlıyorum. Bu setin içinde neler olabilir? Kalem, şapka, broşür vb gibi..

Seçilen kişiden mutlaka Pardus kullanıyor olmasını istemeyi düşünüyorum, bu konuda siz ne dersiniz? Yaptıklarıyla ilgili blog tutmasını, forumlarda ve e-posta listelerinde aktif olmasını isteyebilir miyiz?

Başvuru formu doldururken nelere cevap vermesini istemeliyiz? Mesela benim aklıma gelenler "Ne kadar zamandır Pardus kullanıyorsun?", "Neden Pardus ve özgür yazılım?", "Pardus bilgin ne düzeyde?" (teknik/pratik alanlarda ne kadar yatkın) vb.. Adı soyadı gibi klasik bilgilerin dışında tabi :)

Başka başka gelen fikirleriniz var mı?:)

Dive With Pardus!:)
Yanıtla
4
>