Urban Terror

metallist
bilgi
ileti adresi
23-04-2008 21:07

oyun süper bişey de görüntüler çok takoz gibi geliyo.silahlar falan bi counter striketaki gibi değil

etiketçok oyunculueğlencefpsoyunurban terror

[b]-right bass player-[/b]

Mozilla Hatalarına Para Ödüyor

mozilla-kirmizi-logo

Mozilla, ürünlerinde hata bulanlara ödeme yapmaya başlıyor.

Özgür Flash Oynatıcı: Lightspark

lightspark-logo

Adobe'un Flash Player'ına karşı, yeni ve başarılı bir özgür alternatif geliyor.

Spotify Müzik Servisi Linux'ta

spotify_logo

Popüler müzik servisi Spotify, Linux üzerinde de çalışmaya başlayacak.

jnmbk
Genel Yönetici
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
23-04-2008 22:34

Yazıdaki ekran görüntülerine aldanmayınız. Yazıda da belirttiğim gibi benim dizüstü bilgisayarımda intel i915GM kartıyla ve 800x600 çözünürlükte çekildi onlar. Güzel bir NVidia kart aldığımda ilk iş o görüntülerin yenisini çekmek olacak Laughing.

motac
bilgi
ileti adresi
23-04-2008 23:38

ben zaten arkadaşa neden "takoz" bir görüntü gördüğünü açıkladım Laughing

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 23-04-2008 23:38 tarihinde motac tarafından değiştirilmiştir.
jnmbk
Genel Yönetici
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 20:01

Merhaba,

Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi Urban Terror sunucumuz açıldı, hem de sunucuları ping'e göre sıraladığınız zaman en üste çıkıyor. Sunucuyu görebilmek için "Get New List"e tıklamayı unutmayın. İleride sizin istekleriniz doğrultusunda sunucu ayarlarında değişiklikler yapılacaktır. Hatta mümkünse oyunun Türkçe yerelleştirmesi üzerinde de çalışılabilir.

Çok yakında sunucuda toplanan istatistikleri oyun.ozgurlukicin.com/urbanterror gibi bir adreste göstermeyi planlıyoruz.

Oyun sunucumuzla ilgili her türlü isteğinizi forumda bildirebilirsiniz.

Keyifli oyunlar Wink

özgürlükiçin sunucusu

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-05-2008 20:08 tarihinde jnmbk tarafından değiştirilmiştir.
AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 20:08

Amanın! O da ne öyle! En hızlı sunucu Özgürlükİçin mi yoksam? :)

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
KubilayK
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 21:03

Amanınnnn! Ne güzel bir sunucu olmuş böyle. Herkese duyurmak lazım bunu. Ellerinize sağlık. Allah kodlarınıza zeval vermesin. :P

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)
armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 21:12

@jnmbk
"Hatta mümkünse oyunun Türkçe yerelleştirmesi üzerinde de çalışılabilir."

Seslendirmelerde eski Türk filmlerinden kesilen repliklerin kullanılmasını çok isterim :)

Antalya Linux Kullanıcıları : http://groups.google.com.tr/group/antalya_linux/
AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 22:12

Seslendirmelerde eski Türk filmlerinden kesilen repliklerin kullanılmasını çok isterim :)

Hemen ilk önerileri yapayım:

• "Nünyanın nurtuluşu nelimizde" (Follow The Leader)
  • "Bir daha 16 yerinden daha delicem pis gövdeni" (Negev ile öldürdükten sonra)
  • "Hoşçakal düşman beldenin yaman güzeli" (SedA oyundan çıktığında)
  • "Ben senin kancık kelleni ödlek bedeninden ayırmaya geldim..." (Mermi bitip de bıçak çekildiğinde)
  • "Hepinizi döverim uleyynnn" (Frag manyağı olunduğunda)
  • "Bırak, bırak o kızı köpek soyu..." (SedA'yı yaraladıklarında takım arkadaşları)

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
akin
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 22:37

@ AliIsingor

hahaha!! Bensiz oyun sunucusu açarsınız demek! Yarın hepinizi dağıtıyorum =)

Özgürlük İçin...
egetun
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 23:12

Türkçe çevirilerin veya ses dosyalarının yer alacağı bir *.pk3 dosyası, diğer sunuculara bağlantıda sorun teşkil edebilir. Bence sunucumuzda oynanması için gerekebilecek ek dosyaları, boyutu 1MB'ı geçmeyecek ufak bir mod olarak sunmak daha hoş olacaktır. Ne dersiniz?

Deniz Ege TUNÇAY | egetun@ozgurlukicin.com | www.egetun.com
akin
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 23:22

Çok incelemedim dosyaları ama sanıyorum dosya isimleri aynı olduktan sonra içeriklerinin ne olduğu önemli değil.

Oyun sadece fire_in_the_hole.ogg dosyasını arıyor yoksa dosyanın içeriğinde "bombayı atarım keyfime bakarım" mı diyor yoksa "fayır in dı hol" mu diyor çok umursamıyor.

Bunu en iyi cevaplayacak olan Uğur sanırım =)

Özgürlük İçin...
jnmbk
Genel Yönetici
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 23:23

>Türkçe çevirilerin veya ses dosyalarının yer alacağı bir *.pk3 dosyası,
>diğer sunuculara bağlantıda sorun teşkil edebilir.

Sanırım oyunun aynı zamanda bir özgür yazılım olduğunu unutuyorsun, yapılacak bütün katkılar sonraki urbanterror sürümüne entegre edilebilir... Yalnız oyundaki yerelleştirme altyapısının ne durumda olduğunu bilmiyorum. Görebildiğim kadarıyla UTF-8 desteği yok ve bu büyük bir engel olabilir.

egetun
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-05-2008 23:42

Yalnız oyundaki yerelleştirme altyapısının ne durumda olduğunu bilmiyorum. Görebildiğim kadarıyla UTF-8 desteği yok ve bu büyük bir engel olabilir.

Sorunlarından biri de bu aslında. Quake 3 motoru, tıpkı önceki Quake sürümlerinde olduğu gibi Türkçe karakter kullanmamıza hiç bir biçimde imkân vermiyor. Counter-Strike için şimdiye kadar hazırlanmış bir çok akliteli Türkçe çeviri paketi yer alıyordu ancak ğ, ü, ş, ç gibi Türkçe karakterlerin kullanılamaması işin tadını kaçırıyordu.

Çok incelemedim dosyaları ama sanıyorum dosya isimleri aynı olduktan sonra içeriklerinin ne olduğu önemli değil.

Eğer esas dosyaları çıkartıp bizim tercih ettiklerimiz yer alacaksa, bu oyunun yapısını ve orijinal yapısını bozar. Ama bunları ayrı bir pk3 dosyasına koyarsanız, bu sefer de diğer sunuculara erişimde sorun yaşarsınız. Open Arena'nın silah ses ve kaplamalarını ayrı ayrı ve bir arada deneyerek kendime bir pk3 dosyası hazırlamıştım. Açıkçası, aynı dosyayı paylaşan bir bilgisayar tarafından açılan bir sunucuda oynamıyorsanız hiç bir halta yaramıyor, o dosyayı resmen görmezden geliyordu! Yani, isimlerin aynı olması hilesi resmen tutmuyordu! Tabii, benim de hata yapmış olabilmem mümkün, bir kaç deneme daha yapılması tercihimizdir.

Deniz Ege TUNÇAY | egetun@ozgurlukicin.com | www.egetun.com
bVICIL
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-05-2008 11:01

o ekran görüntüsündeki "deneme" sunucusu da bizim Bursa'da olayı test edelim diye açtığımız sunucudur :D

lakin madem ozgurlukicin.com var buradayız demektir... dün akşam açılır açılmaz testini yaptım gayet güzel bir sunucu. ama bursa'dan o kadar da listenin üstünde bir yerde gelmiyor açık söylemek lazım.

bakalım yarınlar ne getirir...

Talisman
UT Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-05-2008 14:40

Epostama bir mesaj düştü - aslında 3 tane düştü- Özgürlük için UrT sunucusu açıldı. O ana kadr oyunun adını bile duymamıştım. Her neyse merak ettim ve yaklaşık 700mb dosya indirerek oyunu kurdum. Özgürlük için sunucusunu buldum ve girdim. Ama o da ne hiç kimse yok.

Saolun sunucu için ama birazda oyuna girin ki bende şu oyunu deneyeyim. Ününü yayayım. Bişeyler yapayım ya.

http://orhanyg.wordpress.com
Yanıtla