KDE4 Sorunu

Talisman
UT Yöneticisi
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
30-01-2009 17:54

Merhaba. Bugün KDE4'e tam olarak geçmeye karar verdim. Daha önce denemiştim ama birkaç kez çökmüştü.

Bugün biraz kurcalarken ekranın sağ üst köşesinde bulunan plasma başlatıcı (öyle sanıyorum) da ki küçült tuşuna bastım. Ve ekran aşağıda görünen şekle geldi.

Üstte yeralan iki masaüstü daha önceki denemelerime ait. En altta ki ise benim bugün ayarladığım şekli. Masaüstlerini altındaki büyüteçe tıklayarak istediğim masaüstüne geçebiliyorum. Ama herhangi birini kaldırmayı başaramadım. Yenisini nasıl oluşturacağımı da bulamadım :)

Çok ilginç oldu, ama ben nasıl olduğunu merak ediyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

etiketkde

http://orhanyg.wordpress.com

Symbian Artık Özgür

symbiayenikimlik

Mobil pazarın en büyük işletim sisteminin kodlarını artık indirebilirsiniz.

Pardus Piyangosu'nun Hediyeleri

07-geleneksel

Pardus Piyangosu'nun hediyelerini merak ediyor musunuz?

Pardus Akademik Bilişim 2010'da!

ab-mugla_

Pardus, "Üniversitelerde Özgür Yazılım" temasıyla Akademik Bilişim 2010 Konferansı'nda.

sebatkar
bilgi
ileti adresi
30-01-2009 20:24

kardeş bana da aynısı oldu sağ tarafında çarpı işareti vardı onlara basaak kaldırdım tek tek en son bir tane kaldı arka planı değiştim restart attım düzeldi...ben hiç alışamadım

KubilayK
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
30-01-2009 21:12

KDE 4.2'nin yeni bir özelliğini keşfetmişsiniz. Kahkaha Küçültmeden önce Programcıkların kilidini açın. Daha sonra küçültün. Eylem penceresinin altındaki X işareti ile kapatın. Eylem ekle tuşu ile istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)
Talisman
UT Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
31-01-2009 09:56

KubilayK, 30/01/2009 21:12 tarihinde:

KDE 4.2'nin yeni bir özelliğini keşfetmişsiniz. Kahkaha Küçültmeden önce Programcıkların kilidini açın. Daha sonra küçültün. Eylem penceresinin altındaki X işareti ile kapatın. Eylem ekle tuşu ile istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

Evet dün evde kurcalarken buldum bende :)

Son derece güzel bir özellikmiş meğer. KDE4 haberlerinde bu tür bir özelliğe rastlamadığım için şaşırmıştım. Bu konu ile ilgili bir blog girdisi yazayım en iyisi :D

http://orhanyg.wordpress.com
KubilayK
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
31-01-2009 10:05

Talisman, 31/01/2009 09:56 tarihinde:

Evet dün evde kurcalarken buldum bende :)

Son derece güzel bir özellikmiş meğer. KDE4 haberlerinde bu tür bir özelliğe rastlamadığım için şaşırmıştım. Bu konu ile ilgili bir blog girdisi yazayım en iyisi :D

E-Dergi'nin yeni sayısı için yazdığım yazıda, bu ve bunun gibi bir kaç yenilikten biraz bahsettim. Blog girdisi de iyi olur.

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)
tuncaynur
bilgi
ileti adresi
01-02-2009 23:25

2008.2 yi kurduktan sonra kde4 paketlerini indirip kurdum ve kde4 ile pardus'u çalıştırdım. 2-3 defa kapatıp açtıktan sonra tam kde 4 masa üstü yüklenecekken grafik ekran açılmıyor. Ben de kde 3'e döndüm. Acaba sorun ne olabilir. Ayrıca kde 4 çalışırken masaüstü eklentisi ekleyemiyordum. eklenti seçilecek ekran donuyordu.

Teşekkürler.

sergen
bilgi
ileti adresi
11-02-2009 21:02

Talisman, 30/01/2009 17:54 tarihinde:

Merhaba. Bugün KDE4'e tam olarak geçmeye karar verdim. Daha önce denemiştim ama birkaç kez çökmüştü.

Bugün biraz kurcalarken ekranın sağ üst köşesinde bulunan plasma başlatıcı (öyle sanıyorum) da ki küçült tuşuna bastım. Ve ekran aşağıda görünen şekle geldi. alıntıdır.

quote]

Kde 4 tam olarak yerine oturdugunu sanmıyorum çünkü sürekli çöktüğünden ayrıca linux diger işletim sistemlerine göre çökmesi en zor olan işletm sistemlerindendir.

Yanıtla