Hata Ayıklama Sembolleri

sdka
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
22-07-2010 00:36

Bir süredir yaşadığım KDE çökmeleri sonucunda çökme raporlama yardımcısından çökme bilgilerini rapor olarak göndermeyi denedim.

1. adım olarak çökme raporlama yardımcısının yönlendirmesiyle  "gdb" paketini kurdum

çökme bilgileri ekranda belirdi ancak eksik hata ayıklama paketlerini yüklemek için hata ayıklama sembollerini yükle düğmesine tıklamam gerekiyormuş

2. adım olarak bu düğmeye tıkladım:

eksik hata ayıklama sembolleri paketleri yüklenmek isteniyor diye bir bekleme penceresini birkaç saniye bekledikten sonra şu uyarıyı aldım:

bu uygulama için hata ayıklama sembolü paketleri bulunamadı

eksik hata ayıklama sembollerini yüklemek için hangi paketleri kurmam gerekiyor? yardımcı olabilir misiniz?

not: ekran görüntüsü eklemek istedim ancak başaramadım

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

etiketkde

Referandumunuz Özgür Olsun!

map_estonia

Açık kaynak oylama ve referandum uygulaması, Estonya'dan Avrupa Birliği'ne yayılıyor.

Kurumsal 2'nin Ayak Sesleri

kurumsalalpha_little.png

KOBİ'ler ve kurumlar için hazırlanan "Pardus Kurumsal 2"nin yeni önizleme sürümü çıktı.

Adobe Air Android'de

android-adobe-air

Adobe'un Android sürümü 2010 sonunda kullanıcılar ile buluşacak.

sdka
bilgi
ileti adresi
29-07-2010 11:54

KDE çökmesinin ardından gelen Plasma Çalışma Alanı- KDE Çöküş Bilgi Sistemi'ni kullanarak hata raporlama yapabilen kişiler burda nasıl ilerleme kaydettiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim

Kde çökmelerinden daha önce de bahsedilmişti merak edenler için bağlantıyı aşağıya ekledim

( http://www.ozgurlukicin.com/forum/kde-yapilandirma-tasma/16531/?page=1 )

Hata Ayıklama Sembolleri hakkında yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Demiray
bilgi
ileti adresi
30-07-2010 09:03

sdka, 22/07/2010 00:36 tarihinde:

bu uygulama için hata ayıklama sembolü paketleri bulunamadı

eksik hata ayıklama sembollerini yüklemek için hangi paketleri kurmam gerekiyor?

bu iş için sadece gdb kurmak yetmiyor. uygulamaların hata ayıklama sembollerini içeren paketlerin de sistemde kurulu olması gerekiyor.

listeden anlaşıldığına göre bu konu uzun zamandan beri tartışılıyor. şu an için ne gibi bir çözüm var bilemiyorum. en kötü ihtimalle KDE ve ilgili paketleri yeniden derlemek zorunda kalabilirsiniz. ayrıntılar için geliştiriciler ile irtibata geçilebilir.

Demiray
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 11:10

debug paketleri için ayrı bir depo oluşturulmuş.

http://packages.pardus.org.tr/2009/pardus-2009-debug/

bu depoyu ekleyince debug paketleri paket yöneticisinde görünür hale geliyor.

http://packages.pardus.org.tr/2009/pardus-2009-debug/pisi-index.xml.bz2

bu depoyu ekleyip çöken uygulamanın debug paketini yükleyerek aynı hatayı tekrar etmeye çalışın.

denemediğim için işe yarayıp yaramadığını bilemiyorum.

Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 01-08-2010 11:24 tarihinde Demiray tarafından değiştirilmiştir.
sdka
bilgi
ileti adresi
01-08-2010 21:11

teşekkür ederim yardımınız için debug deposunu dün yükledim ilgili paketleri de kurdum

çökme sorunu daisy programcığından olabiliyormuş, bende bu programcığı kullanıyordum kaldırdım ancak çökmeler devam etti daha sonra görsel öğelerde değişiklikler yaptım ve herşey karıştı

görsel öğelerle ilgili bir hata kaydı açacaktım hata pardusta ancak şimdi tüm görselleri eskiye döndürmüş olmama hatta daisy programcığını yeniden kurmama rağmen kde eskisi gibi çökmüyor

değiştirdiğim ama gözden kaçırmış olabileceğim faktörün ne olduğunu bulmaya ve çökmeleri tekrarlamaya çalışıyorum eğer çökmeyi eskisi gibi tekrarlayabilirsem bu konuda bir hata açacağım

sorunun nedeni açığa çıkınca burada sonucu paylaşacağım umarım KDE çökmeleri yaşayan arkadaşlara bir yardımı dokunur

ilgilendiğiniz ve yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim..

Demiray
bilgi
ileti adresi
02-08-2010 10:44

debug deposu aktif ise kde çöküş bilgi sistemi ekranındaki "hata ayıklama sembollerini yükle" düğmesi çalışmaya başlıyor. eksik hata ayıklama sembolleri paket yöneticisi vasıtasıyla otomatik olarak kuruluyor. yani herhangi bir debug paketini elle yüklemeye gerek yok. gdb yi kurup debug deposunu etkinleştirmek yeterli oluyor.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-08-2010 10:50 tarihinde Demiray tarafından değiştirilmiştir.
sdka
bilgi
ileti adresi
02-08-2010 23:32

debug deposunu ekledim önce programları ben kurdum ancak bu kez çökmelerin ardından hata kaydı için pencere çıkmamaya başladı çökmenin ardından

3 gün önce hata pardusta bendeki soruna benzer bir hata kaydı aradım ama bende olan bir hatanın aynısını gördüm bende altına bilgisayarımdaki sorundan bahsettim orada adım adım yaptığım işlemler ve sonuçları yazıyor (12049 nolu hata)

hataya atanmış olan geliştirici vakit ayırıp çok yardımcı oldu ama ben kendi yaptıklarımdan pek memnun değilim çünkü çökmelerin sebebini merak ediyordum ama çökmeleri hala çözemediğim bir şekilde durdurduğum için çökmeler olmuyor artık bende çökmeye neden olan faktörü öğrenemiyorum şu anda

şimdi çökmeleri eskisi gibi tekrarlamaya çalışıyorum en son denememde bilgisayar kitlendi ve 20 dk öyle donmuş şekilde kalıp eski haline dönmeyince fişi çekerek yeniden başlattım

umarım uğraşlarım sonucu çökmenin sebebini anlayabilirim

Yanıtla