Özgür Yazılımı Anlatan Kitap

KubilayK
Topluluk Yöneticisi
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
08-02-2010 12:18

Richard M. Stallman'ın kitabını PDF biçiminde edinebilirsiniz.Richard M. STALLMAN’ın -ki kendisi özgür yazılım hareketinin başlatıcısı olur- "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman’ın Seçme Yazıları" adlı kitabı TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası'nın sitesinden bu kitabın ayrıntılarına ulaşabilir ve isterseniz kitabın tümünü PDF biçiminde indirebilirsiniz. Özgür yazılımı anlatan bir kitabın özgür olmamasını beklemiyordunuz değil mi? Bu arada, "Yok, ben kitabı koltuğuma oturup yayıla yayıla okumak isterim." diyenler de 10 TL karşılığında bu ayrıcalığa sahip olabilecek. "Kitapçıya da gidemem" diyorsanız, 5 TL kargo ücreti ödeyerek kitabı ayağınıza getirtebilirsiniz.

Ah, neredeyse unutuyordum: Kitabın içeriği! Bunu TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 41. Dönem Yönetim Kurulu, güzel bir biçimde açıklamış:

Birçok farklı ortamda sunulmuş makale ve konferans tartışmalarından oluşan bu derlemede, yazılımın nasıl oluşturulduğu, hangi fikri mülkiyet araçlarına sahip olduğu ve yazılım topluluğunun gerçekte neyi temsil ettiği üzerine tartışmaları, özgür yazılım felsefesi ve ortaya çıkışı, yazılım sahipliği, özgür yazılım ve açık kaynak yazılım karşılaştırması, telif hakları, copyleft ve patentler hakkında bilgi ve tartışmaları, Genel Kamu Lisansı’nın son sürümlerini ve özgür yazılımı anlayabilmek için gerekli birçok tanım, tartışma ve hikâyeyi bulacaksınız.”

Belirtmemiz gerekir ki, kitap bağımsız konferanslardan ve makalelerden derlendiği için birçok açıklamanın kitap boyunca tekrarlandığını göreceksiniz. Lafı uzatmaya gerek yok, keyifle okuyun...

etikethaberkitap

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)

Chrome OS'lu Tablet Geliyor

google-chrome-os-tablet_1

iPad'e rakip olarak Chrome OS'lu HTC tablet geliyor.

Haberler Sizi Çağırıyor

ozgurlukicin-takimi_

Özgürlükİçin'e çeviri ve özgün haberlerinizle katkıda bulunmak ister misiniz?

Sakarya'dan Açık Eğitim

alms_logo

Sakarya Üniversitesi, açık kaynak kodlu Akademik LMS'yi duyurdu.

KubilayK
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 00:20

Bu hafta okunacak kitaplar listesine eklememiz gereken bir eser. Göz kırp

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)
sadri
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 00:22

özgür yazılımın kitabı da özgür olmalıydı zaten dimi:))

armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 10:19

Özgür yazılım ile Açık Kaynaklı yazılım arasındaki farkı merak edenlere önerilebilecek bir eser.

Antalya Linux Kullanıcıları : http://groups.google.com.tr/group/antalya_linux/
ErdemBay
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 10:56

EMO bu işe gerçekten önemle yaklaşıyor. Bu ay ki dergilerinde Kamu kurumlarının Pardus'a göçmediklerini anlatırken ortaya çıkan maliyet korkutucu. Tam 28.124.218 TL. Umarım Kurumsal 2 ile birlikte Pardus'a geçen kurumların sayısı artar.

Dostlarım, dost yoktur.Kendi gücünle ayakta durmalı, iradenle yaşamalı, duygunla sevmeli, düşüncenle ayırt etmelisin. Dünyanın tamamı güvenilmez olsa da kimse senin kılına bile dokunamaz kardeşim.
aberah
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 12:05

Bu kitaptan öğreneceğim çok bilgi var.Haber için teşekkürler.

abdusselam@jabber.pardus.org.tr
Tugsan
bilgi
ileti adresi
10-02-2010 14:55

Kitabı ilk almayı düşündüm ama o kadar bekleyemeyeceğim sanırım pdf halini indirdim. :)

Tuğsan ÜNLÜ - tugsan@ozgurlukicin.com - www.tugsanunlu.com - twitter.com/tugsanunlu
Yanıtla