Pardus 2009 Grafik Programları

sevalunver
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
01-09-2009 20:23

Paket Yöneticisinde Kurulabilir paketleri göster seçeneğinde sol kolonda "Grafik Programları" linkinin olmamasının verdiği hüzünle bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Pardus 2009'a uyarlanması halen bitmemiş olan programlar var. Şu anda Grafik adına kullanabileceğimiz programları listeleyelim:

Öntanımlı (Kurulumla) Gelenler:

GIMP (Fotoşopvari tüm ihtiyaçlarınız için uzman bir yazılım )

KolourPaint (Paint benzeri sade bir arayüze sahip temel resim programı)

ShowFoto (Güzel bir fotoğraf görüntüleyici ve düzenleyici)

DigiKam (Bu da güzel bir fotoğraf görüntüleyici ve düzenleyici)

Ksnapshot (İstediğiniz bölgenin ya da bütün ekranın 'ekran görüntüsü'nü almanızı sağlıyor)

Okular (Türlü çeşit dosyayı (djvu, pdf, jpeg, png..vs.) okumanızı sağlıyor)

DjView4 (DjVu dosyarını görüntüler)

Gwenview (Resim görüntüleme programı)

Skanlite (Resim Tarayıcı, eskiden Kooka vardı)

DNG Dönüştürücü (The Digital Negative (DNG) dönüştürücü)

Kruler (Çok yararlı ekran cetveli)

KColorChooser (Renk seçme programı, ekranın herhangi bir yerinden de renk alabilirsiniz)

OpenOffice.org Çizim (Adını Draw olarak bilirsiniz, çizim ihtiyaçlarınızı, grafik çizimi vs. karşılıyor)

Depodan İndirebileceğiniz Programlar

GraphicsMagick (ImageMagick yazılımını temel alan resim işleme programı)

Koffice-Krita (KOffice resim işleme programı)

Koffice-Karbon (KOffice vektörel çizim uygulaması )

Xfig (Bir çizim yazılımı)

inkscape (Vektörel çizim programı, afiş, logo tasarımlarında birebir)

AutoTrace (Resim dosyalarınızı vektörel çizimlere dönüştürme aracıdır)

Potrace (Birmap resim dosyasından vektörel grafiklere dönüştürmeye yarar)

TuxPaint (Çocuklar için hazırlanmış bir resim programı)

Contrip deposunda bulunanlar

Hugin (Fotoğrafları panoramik hale getiren güzel bir yazılım, eski sürümü depoda)

ComiX (Bir çizgi roman ve manga okuma uygulaması)

qComicBook (Yine çizgi roman okuma yazılımı)

Depoda henüz olmayan ama olması gereken yazılımlar

Kim (Resim dosyalarını farenizin sağ tıkı ile açılan menüden düzenlemenizi sağlar)

Synfig (Vektörel tabanlı 2B (2 boyutlu) animasyonlarda uzman bir programdır)

GAP ( Gimp Animasyon Paketi, GIMP ile hareketli görüntüler ve animasyonlar oluşturmaya yarar)

Pencil (2B (2 boyutlu) animasyonlar yapmanızı sağlayacak, kullanması rahat bir programı)

Benim toparlayabildiklerim bunlar. İlave etmek ister misiniz? Yani Pardus'ta daha ne gibi grafik programları kullanılabilir lütfen yazın.

etiketgrafikpardus 2009
Bu ileti 4 kez değiştirilmiş olup, son kez 06-09-2009 10:08 tarihinde sevalunver tarafından değiştirilmiştir.

“Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; başaramayanlar ise önce yapıp sonra inanmayı deniyorlar.”

Mozilla Hatalarına Para Ödüyor

mozilla-kirmizi-logo

Mozilla, ürünlerinde hata bulanlara ödeme yapmaya başlıyor.

Özgür Flash Oynatıcı: Lightspark

lightspark-logo

Adobe'un Flash Player'ına karşı, yeni ve başarılı bir özgür alternatif geliyor.

Spotify Müzik Servisi Linux'ta

spotify_logo

Popüler müzik servisi Spotify, Linux üzerinde de çalışmaya başlayacak.

Ryuk
bilgi
ileti adresi
01-09-2009 20:51

derginin bu sayısında da incelemesi vardi: ComiX. bir çizgi roman ve manga okuma uygulaması. aynı işi gören ama benim içime sinmeyen qComicBook adlı bir yazılım da var

ve ikisi de depoda

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 01-09-2009 20:51 tarihinde Ryuk tarafından değiştirilmiştir.

hacker1@jabber.pardus.org.tr / masterlin.animetr@gmail.com
ivme
bilgi
ileti adresi
01-09-2009 22:37

Güzel bir derleme olmuş. Bunlardan Hugin (eski sürümü) contrib depodan indirilebilir. Synfig ise depoda en çok görmek istediğim ikinci yazılım. ( ilki ise GAP :) ) Paket isteği 8071 hata kaydıyla yapılmış durumda. Umarım yakında depoda görebiliriz.

sevalunver
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 10:14

hacker1, 01/09/2009 20:51 tarihinde:

derginin bu sayısında da incelemesi vardi: ComiX. bir çizgi roman ve manga okuma uygulaması. aynı işi gören ama benim içime sinmeyen qComicBook adlı bir yazılım da var

ve ikisi de depoda

İkisi de Contrip deposunda olabilir mi, ben bulamadım depoda?

“Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; başaramayanlar ise önce yapıp sonra inanmayı deniyorlar.”
sevalunver
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 10:16

ivme, 01/09/2009 22:37 tarihinde:

Güzel bir derleme olmuş. Bunlardan Hugin (eski sürümü) contrib depodan indirilebilir. Synfig ise depoda en çok görmek istediğim ikinci yazılım. ( ilki ise GAP :) ) Paket isteği 8071 hata kaydıyla yapılmış durumda. Umarım yakında depoda görebiliriz.

GAP nedir, ben daha önce duymadım?

ivme
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 12:37

GAP ( Gimp Animasyon Paketi), GİMP geliştiricileri tarafından geliştirilen ve GIMP ile hareketli görüntüler ve animasyonlar oluşturmaya yarayan eklentiler bütünüdür. Buradan Pardus 2008'de yaptığım acemi GAP çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

sevalunver
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 12:41

ivme, 02/09/2009 12:37 tarihinde:

GAP ( Gimp Animasyon Paketi), GİMP geliştiricileri tarafından geliştirilen ve GIMP ile hareketli görüntüler ve animasyonlar oluşturmaya yarayan eklentiler bütünüdür. Buradan Pardus 2008'de yaptığım acemi GAP çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim, çalışmalarınız çok eğlenceli görünüyor, özellikle Pardus 2009'lu olanı çok sevdim :)

Ryuk
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 13:01

javacikiz, 02/09/2009 10:14 tarihinde:

ve ikisi de depoda

evet... katkı deposundalar

hacker1@jabber.pardus.org.tr / masterlin.animetr@gmail.com
sevalunver
bilgi
ileti adresi
02-09-2009 13:34

hacker1, 02/09/2009 13:01 tarihinde:

javacikiz, 02/09/2009 10:14 tarihinde:

ve ikisi de depoda

evet... katkı deposundalar

Teşekkürler, listeye ekliyorum o halde.

mutlucan96
bilgi
ileti adresi
03-09-2009 11:14

Elinize sağlık.Bir de ekran görüntülerini koysaydınız tam olurdu!

Her büyük kuruluşun araç çubuğu olur! Peki ya Özgürlük İçin!? Özgürlük İçin Topluluk Araç Çubuğunu Denediniz Mi? http://www.ozgurlukicin.com/forum/gonullu-calismalar/15798/?page=1#post101135
ivme
bilgi
ileti adresi
03-09-2009 11:25

Bu listeye bir animasyon yazılımı olan ve henüz depoda bulunmayan Pencil yazılımını da ekleyelim. Paket isteği 10829 numaralı hata kaydıyla yapılmış durumda.

sevalunver
bilgi
ileti adresi
06-09-2009 10:03

ivme, 03/09/2009 11:25 tarihinde:

Bu listeye bir animasyon yazılımı olan ve henüz depoda bulunmayan Pencil yazılımını da ekleyelim. Paket isteği 10829 numaralı hata kaydıyla yapılmış durumda.

Şaban bey, Pencil çok güzel bir programmış, öneriniz için teşekkürler. Listeye hemen alıyorum, inşallah depoya da alınır.

Yanıtla