Pardus Teaser Fikirleriniz!

mustafacolpan
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 14:45

Geçtiğimiz yıl 52 saniye uzunluğunda bir Pardus Tanıtım Filmi hazırlamıştık.  Pardus'un temel nitelikleri ve özellikleri anlatılan bu animasyon çokça yorum aldı, eleştirildi ve topluluk içerisinde ses getirdi. fakat maalesef pardus kullanmayan insanlara ulaşmada çok fazla etkili olmadığını gördük.

Bu senede aynı şekilde yaklaşık 1 dakika uzunluğunda, içinde daha fazla ekran görüntüsü barındıran bir tanıtım filmi hazırlıyoruz.

Bununla birlikte Pardus'tan haberdar olmayan insanlara ulaşmaya yönelik, 10-15 saniye uzunluğunda, meraklandırıcı, ses getirecek, örneğin Türkiye'de şu an bir vidyo paylaşma fasilitesine dönüşmüş facebook'ta veya diğer paylaşım platformlarında bolca paylaşılma potansiyeline sahip kısa bir teaser hazırlamayı planlıyoruz.

Özetle hedefimiz çok kısa ve vurucu bir video hazırlamak.. Her türlü fikir ve önerilerinizi bekliyoruz!

etiketpardus

Günlük Pardus 2011 İmajları

pardus-2011

Pardus'un gelişimini gün be gün izlemek, artık elinizde!

E-Dergi 25. Sayı Yayında

oi-kapak-25_1

E-dergimizin 25. sayısı yayında. Bu ayın dergisinde Wine, PlayOnLinux ve daha fazlası var.

Gnash'tan YouTube Desteği

gnash-logo

Gnash yeni sürümünde, YouTube'a tam destek verdiğini açıkladı.

tayfunkavasoglu
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 14:53

Olmazsa olmazlar :

1-Virüslere karşı bağışıklık !

2-Türkçe kullanım ve topluluk desteği

3-TÜBİTAK desteği

4-Kolay kullanım

5-Üç boyutlu masaüstü demosu

mustafacolpan
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 14:58

Sanırım tam olarak anlatamadım...  şöyle bir örnek vereyim.

örneğin pardus çok hızlı açılan bir işletim sistemi olsaydı...

1. 10 saniyelik bir video hazırlanırdı.

2. ilk 5 saniye boyunca sadece bir yükleme çubuğu dolardı.

3. ikinci 5 saniyelik kısımda ise pardus'un açılması sadece bu kadar sürüyor derdi ve altında daha fazla bilgi için takip edilebilecek bir link verilirdi.

yani özellikleri vurgulamaktan ziyade ilgi çekmek istiyoruz.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-07-2009 14:59 tarihinde mustafacolpan tarafından değiştirilmiştir.
MaviAtes
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 14:59

Tiğzır 'da Open Office hatta kısaca Hesap tablosu (calc) görüntüsüde olursa güzel olacaktır.

Birde Pardus'ta neler yapılabilir sorusunun cevabını görsel anlamda tam olarak anlamak için, mesela oyun görüntüsü bir kaç saniyeliğine tam ekran olursa, sonra bir kaç saniyeliğine hesap tablosu tam ekran olursa o arada formülle falan hesap yapabilir ve mutlaka MSN görüntüsü olmalı diye düşünüyorum çünkü insanların ilk sorduğu sorulardan birisi "MSN var mı?" oluyor.

MSN ile ilgli mesela aMSN 'de durum değişikliği yapılan bir görüntü olabilr, 'Çevrim içi 'den 'Meşgul'e sonra 'Çevrim dışı' durumuna geçen bir görüntü MSN 'nin varlığını anlatmak için yeterli olacaktır, diye düşünüyorum.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-07-2009 15:02 tarihinde MaviAtes tarafından değiştirilmiştir.

Öyle istiyorum ki, Türk dili bilim yöntemleriyle kurallarını ortaya koysun ve her dalda yazı yazanlar bütün terimleriyle çoğunluğun anlayabileceği güzel, ahenkli dilimizi kullansınlar. _____Mustafa_Kemal_ATATÜRK_____
tayfunkavasoglu
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 15:03

Windows'dan çıkarılan Virüs dolu bir USB bellek Pardus'da nasıl temizlenir mesela??

USB bellek açılır, ilgisiz isimli dosyalar ve auto başlıklı dosyalar silinir ,alın size temizlik =)

KubilayK
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 15:15

mustafacolpan, 02/07/2009 14:45 tarihinde:

Özetle hedefimiz çok kısa ve vurucu bir video hazırlamak.. Her türlü fikir ve önerilerinizi bekliyoruz!

Süper bir fikir, harika bir iş çıkacağına eminim. Göz kırp

Benim Tanıtım Filmi düşünceme gelecek olursak:

1. Kurulum kolaylığını anlatmak için bir kaç YALI ekranı ile başlayan, kurulum evrelerini hızlıca geçen ve kurlumun sonuçlandığını gösteren bir giriş.

2. KDE4 ve KDE4'ün görselliğini yansıtacak, Giriş ekranı ile başlayan ve şeffaflık geçişi ile açılan bir oturum, ardından Dosya yöneticisi Dolphin, Firefox3.5, Openoffice.org gibi uygulamaların açık pencereleri ve bu pencere arasında efektler ile gezinilecek bir bölüm. Arkasından ekrana düşen Plasma programcıkları.

3. Sistem Ayarlarından görüntüler.

4. Oyunlardan kısa görüntüler. Göz kırp

Bilemem anlatabildim mi?

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-07-2009 15:17 tarihinde KubilayK tarafından değiştirilmiştir.

Hep destek, Tam destek. Gönüllülerin işletim sistemi PARDUS. ;)
menguceko
bilgi
ileti adresi
02-07-2009 15:17

hep... her zaman... her seferinde... çalışmanız/eğlenmeniz/hayatınız boynca kola ve hamburger yemekten yorulmuyor/usanmıyor/sıkılmıyor/utanmıyor musunuz?

...

Peki neden linux/pardus kullanmıyorsunuz.

Masum üstü kalsın.

Orali
bilgi
ileti adresi
03-07-2009 00:19

- Bir USB belleğe Pardus'u kurup, herhangi bir bilgisayarı kendi bilgisayarın yapma gibi bir özellik nasıl vurgulanabilir :)

- Bir masaüstü sisteminden başka bir masaüstüne geçiş gösterilebilir (Xfce - KDE arasında) KDE öntanımlı olduğu için belki soğuk bakılabilir.

- Çoklu masaüstü ve masaüstü efektleri vurgulanabilir

- Dokunmatik ekranlı bir PC'den parmaklarla işlem yaparken görüntü alınabilir ya da anime edilebilir - Misalen: http://www.youtube.com/watch?v=dQkSObRtw0o

- Virüssüz dünya vurgulanabilir

- Özellikle MSN alternatiflerinin olduğu belirtilebilir

- 30 dk'da her şeyiyle, tamamen kullanıma hazır hale geldiği belirtilebilir

- Windowsdaki alternatif programların genel logolu geçişleri sağlanabilir ( Mail Simgesi: Kmail, Office Simgesi: OpenOffice v.b. gibi)

Her şey siyah bir ekranla başladı.
mutoturk
bilgi
ileti adresi
03-07-2009 15:18

win ve Pardus programları karşılaştırmaları olsun ancak bunlar çok önemli olanlar olsun

karşılaştırma resim şekinde olsa iyi olur mes.:

win-Pardus

nero=k3b

m.office=o.office

.exe=.pisi

ve en önemlisi

bu video ayrıca tüm Pardus kullanıcılarına gönderilsin onlarda Pardus kullanmayan arkadaşlarına ve onlarında diğer arkadaşlarına göndermesini rica eder ve pardus dan bahsedersek

bana göre,biyerlere video koyup onun birileri tarafından izlenmesini beklemekten daha iyi olur.

maidis
Beyin Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-07-2009 17:05

Arkadaşlar ayartaç (teaser) konusunda daha geniş düşünelim, illaki içinde Pardus'u göstermemiz hatta ve hatta içinde Pardus kelimesinin geçmesi dahi gerekmiyor (bence). Her hangi bir kişinin dikkatini çekebilmesi önemli. Bu da merak uyandırarak gerçekleşebilir.

Örneğin iki arkadaş konuşuyor:

- Abi duydun mu haftaya çıkıyormuş.

- Kim çıkıyormuş?

- On kaplan gücünde olacakmış diyorlar.

- Delirtmesene adamı söylesene kim çıkıyormuş ya?

Örneğin bir belgesel canlandırın kafanızda, bir kaplan ekranda, arka ses anlatıyor işte, bu kaplan şöyle kaçar böyle koşar, günümüzde pek çok türü tehlike altındadır. Videonun sonunda da dış ses şöyle bir şey söyler: "17 Temmuzda dünyaya kedigillerden yeni bir tür geleceğini biliyor musunuz", ve video biter.

Örneğin açık kaynak ile kapalı kaynaktaki geliştirici kullanıcı ilişkisini bir çekdur (stopmotiıon) animasyon şeklinde çekebiliriz. Böleriz ekranı ikiye (sağ sol ya da üst alt). Bir tarafta kapalı kaynak kullanan kullanıcı bir tarafta açık kaynak kullanan kullanıcı. İlk başta ikisi de mutlu, ikisi de bir resim işleme programına ihtiyaç duyuyor, biri milyonlar veriyor, diğeri özgürce sahip oluyor, kapalı kaynak kullananın morali bozuldu biraz, video devam ediyor, ikisi de bir sorunla karşılaştı biri geliştiricilerle görüşerek hemen çözüm buldu, diğeri hala sorunlarla uğraşıyor, paraları gitmeye devam ediyor yüzünden düşen bin parça...

Örneğin de örneğin :)

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 03-07-2009 17:06 tarihinde maidis tarafından değiştirilmiştir.

⡦ ⣰ ⠶ ⡇
Ryuk
bilgi
ileti adresi
03-07-2009 17:24

öncelikle pardus kurulumunun ne kadar kolay olduğunu göstermek için bir kaç yalı görüntüsü,

sonra 8 saniyelik bir açılış görüntüsü, ardından "pardus kurulumu sadece bu kadar sürüyor (fikri yükarıdan bir arkadaştan aldım :D)

ardından görsellikler (2.6.30 çekirdeği ile birlikte gelen multitouch özelliği eşliğinde)

sonra windowsta yapılabilinecek hemen hemen her şeyin daha rahat yapılabileceğini göstermek (amarok, vlc, kaffeine, open office, firefox, kopete, gimp...)

ve son olarak güvenliği vurgulamak için betimleme biçiminde 2 bilgisayar animasyonu, biri windows, diğeri pardus. virüs önce pardus yüklü olana saldırmaya çalışıyor. ancak başarısız oluyor. fakat windowsa ise elini kolunu sallaya sallaya giriyor...

hacker1@jabber.pardus.org.tr / masterlin.animetr@gmail.com
SonikYogurt
bilgi
ileti adresi
03-07-2009 18:20

maidis, 03/07/2009 17:06 tarihinde:

Örneğin iki arkadaş konuşuyor:

- Abi duydun mu haftaya çıkıyormuş.

- Kim çıkıyormuş?

- On kaplan gücünde olacakmış diyorlar.

- Delirtmesene adamı söylesene kim çıkıyormuş ya?

Örneğin bir belgesel canlandırın kafanızda, bir kaplan ekranda, arka ses anlatıyor işte, bu kaplan şöyle kaçar böyle koşar, günümüzde pek çok türü tehlike altındadır. Videonun sonunda da dış ses şöyle bir şey söyler: "17 Temmuzda dünyaya kedigillerden yeni bir tür geleceğini biliyor musunuz", ve video biter.

Bu fikir güzel bence. Hızlı kurulma özelliğinin fazla insanın ilgisini çekeceğini zannetmiyorum. Virüslere bağışıklık konusunda ise, benim gördüğüm kadarıyla bilgisayarı genel amaçları için kullanan insanların virüs korumasına neredeyse hiç önem vermediklerini görüyorum. Bu sebepler yüzünden ilgi çekecek bir film çok daha fazla insanın belirtilen bir internet adresini ziyaret edip "Ne bu Pardus?" demesine sebep olur diye düşünüyorum.

Ayrıca ortalama bir Windows kullanıcısının neden Pardus'a geçmesi gerektiğini, ne gibi faydaları olacağını, Windows'ta yaptıklarını Pardus'ta nasıl yapabileceğini kısa ve net bir biçimde anlatan bir web sitesi hazırlasak filmi izleyenlerden daha yüksek bir kısmı Pardus konusunda heveslenir diye düşünüyorum. Bence kısa, net ve ilgi çekici olmasıdır önemli olan. Çünkü bir çok kişi uzun - sıkıcı yazıları okumak, filmleri seyretmek istemiyorlar.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 03-07-2009 18:20 tarihinde SonikYogurt tarafından değiştirilmiştir.

Ege Sertçetin
mustafacolpan
bilgi
ileti adresi
07-07-2009 14:01

arkadaşlar güzel fikirler geliyordu ama son birkaç gündür pek fazla aktivite olmadı başlıkta..

bende biraz düşündüm henüz aklıma işte budur diyebileceğim birşeyler gelmedi ama mesela şöyle birşey var:

aile büyüklerime bu konudan bahsederken "Hyaena hyaena" yani çizgili sırtlana "andık" dendiğini ve korkunç andık hikayeleri olduğunu öğrendim. buradan yola çıkarak...

hello! i am a mac. and i am a pc.. reklamlarını hepimiz biliyoruz. bu reklam üstünden çok şey yapıldı fakat şöyle birşey olabilir: reklam yine olağan şekilde başlar, kendilerini tanıtırlar. tam birisi bir cümle kurmak üzereyken stüdyoda bir çığlık kopar, gürültü olur, bir spot ışık devrilir sonra bu elemanlar topuklar! sonra ekranda kenardan yürüyerek gelen bu hayvan belirir, andık geldi!  etrafına bakar, video biter. ekran kararır. 17 temmuz yazar.

mustafacolpan
bilgi
ileti adresi
07-07-2009 14:05

bir başka fikir

09 logosunun yuvarlak konseptini kullanarak: örneğin bir simitle başlıyor, bu kadar ulusal! sonra simit dönerek bir formula1 lastiğine dönüşüyor bu kadar hızlı! bir uçak veya gemi penceresi (yine yuvarlak) ve bu kadar özgür! 50 kuruş ve bu kadar ucuz !gibi yuvarlak objelerin imgelemleri kullanılarak basit bir dille ( mac reklamları gibi ) anlatılmak istenilenler anlatılıyor son olarak yuvarlak pardus logosuna dönüşüyor ve bitiyor.

daha uygun dairesel simgeler bulunur ve başarılı bir şekilde görselleştirilirse güzel olur gibi gibi

mustafacolpan
bilgi
ileti adresi
07-07-2009 14:08

kanaye arkadaşımızın wallpaper çalışmasına bakarken..

lego'ları hepimiz biliyoruz. bir el windows renklerinden oluşan lego parçalarını üst üste ağır aksak takarak bir kule inşa etmeye çalışmaktadır. nihayet kulesini bitirir ve görüntü uzaklaşmaktayken bir başka el, tek parça fakat o kuleden daha yüksek, lal renginde bir lego parçası koyar. ekran kararır. pardus yazar.

yani :)

basit ve güzel bir fikir bulmak kolay iş değil. aklımıza ne geliyorsa yazalım, olur ya, o fikir bir başka fikir uyandırır!..

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 07-07-2009 14:11 tarihinde mustafacolpan tarafından değiştirilmiştir.
Yanıtla