Pog (Pardus için OpenDNS güncelleme istemcisi)

<
1
armut
Forum Yöneticisi
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
07-12-2009 15:37

Pog (Pardus için OpenDNS Güncelleme istemcisi)

Proje adresi: http://github.com/alierkanimrek/pog/

Paket yöneticisinden (katkı deposu eklenmiş olmalıdır) kurabilirsiniz, kullanmak için yetkili kullanıcı şifresini bilmeniz gerekiyor.

etiketopendns
Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 29-01-2010 23:21 tarihinde armut tarafından değiştirilmiştir.

Antalya Linux Kullanıcıları : http://groups.google.com.tr/group/antalya_linux/

Mozilla Hatalarına Para Ödüyor

mozilla-kirmizi-logo

Mozilla, ürünlerinde hata bulanlara ödeme yapmaya başlıyor.

Özgür Flash Oynatıcı: Lightspark

lightspark-logo

Adobe'un Flash Player'ına karşı, yeni ve başarılı bir özgür alternatif geliyor.

Spotify Müzik Servisi Linux'ta

spotify_logo

Popüler müzik servisi Spotify, Linux üzerinde de çalışmaya başlayacak.

armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
07-12-2009 15:40

Bildiğiniz gibi OpenDNS servisini internet içeriğini filtreleme amacıyla kullanabiliyoruz. Pardus'ta halen içerik filtreleme için kolay yönetilebilen bir araç mevcut değil.

1. OpenDNS İçerik filtreleme hizmetini sadece üyelerine sağlıyor, ancak üyelik ücretsiz ve web üzerinden pek çok kategoride özelleştirilebilir içerik filtreleme imkanı sağlıyor, maalesef site sadece İngilizce kullanılabiliyor.
  2. Ayrıca servisin filtreleme için hizmet verdiği üyesinin WAN ip adresini bilmesi gerekiyor. Sabit ip kullanmıyorsanız bu adresi OpenDNS'e bildirecek bir araca ihtiyacınız var, bunun nasıl yapıldığını anlatan bir yazı zaten uzun zamandır özgürlükiçin'de var.
  3. Bilgisayarınızın da DNS adresi olarak OpenDNS sunucularını kullanması gerekiyor.

İşte Pog bu 3 şartın 2.si için komut satırından ve konsoldan yapılan işlemleri basit bir arayüz ile yapmayı sağlama amacında.

Servisin aktif olması için ağ yöneticisindeki İsim sunucu adreslerine 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ekleyip üst sıraya almanız ve mevcut bağlantınızı kapatıp açmanız gerekiyor. Bağlantı profilinde de isim sunucu bölümünü öntanımlı olarak bırakmalısınız.

armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
07-12-2009 15:44

Şu anda aceleye gelmesinden dolayı arayüzde ve çeviride bazı küçük hatalar var, affola...

armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
10-12-2009 21:35

armut, 07/12/2009 15:44 tarihinde:

Şu anda aceleye gelmesinden dolayı arayüzde ve çeviride bazı küçük hatalar var, affola...

0.2 Sürümü ile bu hatalar giderildi.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
01-02-2010 04:13

sayın armut rumuzlu kardeşim bu değerli emek, çalışma ve paylaşımlarınızdan dolayı size teşekkür ederim. şimdi uygulamayı kullanmak istiyorum. uygulamaya çalışacağım. OpenDNS'ye üyeliğimi yaptım. ancak filtreleme network  ayarlarını nasıl yapacağım? yorgunluk ve uykusuzlukdan olsa gerek işlemleri, ayarları pek kavrayamadım... ingilizcem yok. zar zor üyelik yaptım. filtreleme ve network ayarlarını OpenDNS sitesi üzerindemi yoksa pog'u kurduktan sonramı ayarlıyoruz?  daha açık bir yönlendirme kılavuzu olsa idi çok daha yerinde bir hizmet olacakdı. yanlış anlamayın lütfen. hizmetlerinizi küçümsediğimden değil. ddclient olayındaki gibi pog sayfasını da resimle bilhassa OpenDNS sitesindeki yapacağımız işlemleri kare kare resimlerle destekleyerek, biraz daha fazla kılavuz bilgileriyle  yönlendirme şansımız olursa çok daha faydalı ve etkin olacağı kanaatındayım.  ben bu işlemleri çocuklarımı koruyabilmek amacıyla uğraşıyorum. sizin hizmetleriniz çok değerli. çocuklara ve aileye internet güvenliğini ve temizliğini sağlamaya katkı ve hizmetde bulunuyorsunuz. sizi takdir ediyorum. değerli hizmet, başarı ve paylaşımlarınızın devamını diliyorum. saygılarımı sunuyorum.Gülümse

armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
01-02-2010 08:40

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Aslında Pog'un yaptığı şey önceden ddclient'ın yaptığının aynısı, yani OpenDNS'deki kullanıcı hesabınıza ağınızın ip adresini bildirmek, o kadar. Eğer sabit ip kullanıyorsanız Pog'a da ihtiyacınız yok ama genelde ev kullanıcılarına sabit ip verilmez.

Filtreleme ile ilgili tüm ayarlar OpenDNS sitesindeki kullanıcı ayarlarından yapılıyor, maalesef site tamamen İngilizce, dediğiniz gibi görsel bir rehber olsa çok iyi olur, vaktim olunca hazırlamak isterim ama şu günlerde pek mümkün görünmüyor, ama topluluktan bir arkadaş bunu hazırlayıp wikilerse daha çok mutlu olurum.

İşlemlerin sırası şöyle;

1. OpenDNS'den bir kullanıcı hesabı aç ve e-postana gelen mesajdan hesabı aktive et.
  2. OpenDNS'den bir ağ (network) oluşturup filtre ayarlarını düzenle.
  3. Ağ yöneticisi İsim Sunucu listesinin en üstüne OpenDNS sunucu adresini ekle.
  4. Filtre kullanılacak bağlantı profilinin İsim sunucu adresini öntanımlı ayarla. Bağlantıyı kapat aç.
  5. Pog'u kur, OpenDNS'de yazdığınız kullanıcı adı, parola ve ağ adını Pog'a kaydet, ve Pog seçeneklerinden düzenli güncellemeyi aç.
  6. Pog penceresinde "OpenDNS Servisi kullanımda" karşılığında EVET yazıyorsa ve güncellenen adres ile geçerli adres aynı ise işlem tamamdır.
Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 01-02-2010 08:47 tarihinde armut tarafından değiştirilmiştir.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
02-02-2010 17:54

armut, 07/12/2009 15:40 tarihinde:

Bildiğiniz gibi OpenDNS servisini internet içeriğini filtreleme amacıyla kullanabiliyoruz. Pardus'ta halen içerik filtreleme için kolay yönetilebilen bir araç mevcut değil.

1. OpenDNS İçerik filtreleme hizmetini sadece üyelerine sağlıyor, ancak üyelik ücretsiz ve web üzerinden pek çok kategoride özelleştirilebilir içerik filtreleme imkanı sağlıyor, maalesef site sadece İngilizce kullanılabiliyor.
  2. Ayrıca servisin filtreleme için hizmet verdiği üyesinin WAN ip adresini bilmesi gerekiyor. Sabit ip kullanmıyorsanız bu adresi OpenDNS'e bildirecek bir araca ihtiyacınız var, bunun nasıl yapıldığını anlatan bir yazı zaten uzun zamandır özgürlükiçin'de var.
  3. Bilgisayarınızın da DNS adresi olarak OpenDNS sunucularını kullanması gerekiyor.

İşte Pog bu 3 şartın 2.si için komut satırından ve konsoldan yapılan işlemleri basit bir arayüz ile yapmayı sağlama amacında.

Servisin aktif olması için ağ yöneticisindeki İsim sunucu adreslerine 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ekleyip üst sıraya almanız ve mevcut bağlantınızı kapatıp açmanız gerekiyor. Bağlantı profilinde de isim sunucu bölümünü öntanımlı olarak bırakmalısınız.

Servisin aktif olması için ağ yöneticisindeki İsim sunucu adreslerine 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ekleyip üst sıraya almanız gekiyor diyorsunuz: burda 2 tane adres gözüküyor bunları nasıl yazmalıyız şematik olarak buraya gösterebilirmisiniz. örnek : hepsi tek satırda veya 2  satırda bölüm halinde... servisi çeşitli şeyler denediğim halde aktif edemiyorum... Ben nasıl yaptım doğrumu yanlışlığım ne acaba? Benim uygulamamda: OpenDNSden üyelik > network  ayarı > içeriklerin bloklanması > "pog" 0.2 nin  proğramcığı pisiden kurulması > Pog ayarları ve kaydedilmesi > isim sunucusundan en üste 208.67.222.222 yazdım altınada 208.67.220.220 yazdım > Bağlantı profiline DHPC yerine özel >özelede yukardaki adresleri girdim.  > çerçeveleri ve modemi kapatıp açtım. bir yerlerde hata yaptığım muhakkak ... kafam saman gibi. bağlantı aktif olmadı nete girebilmek için eski ayarlara getirdim size öyle msj yazabildim. birde ağ yöneticisinde isim sunucu listesi açılmamaya başladı. konversationdan durum için yardım istedim dün kimse ilgilenmedi. dedim herhalde bu konu onların branşı değil onun için yardımcı olamadılar dedim kendi kendime. acaba bağlantı profilinde DHCP demi olması lazım? yani özele hiç adres yazmamalımıydım?... sadce ön tanımlıyı işaretleyip bırakmalıydım diye tereddüte düştüm... beni hatalarımı anladıysanız söylerseniz sevinirim. konversationda rumuzum: Wolkan02 ordanda uyarabilirsiniz. burayada not düşebilirsiniz. teşekkür ederim.

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-02-2010 19:10 tarihinde armut tarafından değiştirilmiştir.
armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
02-02-2010 19:16

İsim sunucularına 208 ile başlayan adresleri tek tek ekleyip listede üstte kalacak şekilde ayarlayın.

Bağlantı profiline geçince Ağ Ayarlarına dokunmayın, dikkatli okursanız "Filtre kullanılacak bağlantı profilinin İsim sunucu adresini öntanımlı ayarla. Bağlantıyı kapat aç." diye yazmışım. Altta isim sunucuları yazan ayarı öntanımlı bırakın, zaten değiştirmediyseniz öyledir.

Bağlantıyı kapatıp açınca opendns aktif olmalı.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
02-02-2010 22:09

Unable to call method: list index out of range hatası  uyarısı alıyorum ağ yöneticisinden.4-5 sefer profil ayarlarını ve isim sunucu ayarlarını silmiş yeniden atamıştım şimdi isim sunucu listesini ağ yöneticisinden açamıyorum ön tanımlılara nasıl getirebilirim? veya OpenDNSyi bağlantıyı etkinleştiremedim. pog da OpenDNS kullanımda olmadığını söylüyor. 1 sefer bağlantıyı etkinleştirmiştim filtreleri kontrol ediyordum o anda elektrikler kesildi pcyi yeniden açtığımda bir daha bağlantı kuramadım. yönlendirilmeye ihtiyacım var. konversationda kimse cevap veremiyor. ağ ayarlarım bozuldu. teknik desteğe ihtiyacım var

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 02-02-2010 22:31 tarihinde Ertugrul02 tarafından değiştirilmiştir.
armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 09:03

Ben ağ yöneticisinden birkaç hatalı dns girdisi yaptım ama böyle bir hata alamadım, onun için tahminen yazacağım.

Ağ yöneticisindeki İsim sunucu adreslerinin bir şekilde bozulduğunu düşünerek şöyle yapın;

Alt+F2 basın, açılan pencereye aynen şunları yazın;

xdg-su   -c   "kwrite  /etc/resolv.default.conf"

Yönetici şifrenizi soracak, onu girdikten sonra düzenleme penceresi açılır. Boş açılmaması lazım mutlaka içinde en azından üstten iki satırı vardır, boş açılırsa yukarıdaki ifadeyi yanlış yazmış olabilirsiniz.

Açılan penceredeki herşeyi silin ve yerine aşağıdaki 6 satırı kopyalayıp pencereye yapıştırın ve kaydedip kapatın.

# Default DNS settings
#
nameserver 208.67.222.222
nameserver 193.140.100.210
nameserver 193.140.100.215
nameserver 194.27.222.62

Sonra ağ yöneticisini açıp bağlantıyı kesin, bağlantı profilinin ayarlarındaki Ağ ayarlarını Dhcp, İsim sunucularını Otomatik seçerek değişiklikleri uygulayın. Bağlantıyı açın.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 11:54

Gülümse teşekkür ederim. bu son mesajınız için, aradığım ihtiyaç duyduğum bir yönlendirmeydi. bunu deneyeceğim. zannedersem sornlarımın bir kısmı çözülecek neticeyi yazarım. tekrar teşekkür ederim.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 12:19

Ertugrul02, 03/02/2010 11:54 tarihinde:

Gülümse teşekkür ederim. bu son mesajınız için, aradığım ihtiyaç duyduğum bir yönlendirmeydi. bunu deneyeceğim. zannedersem sornlarımın bir kısmı çözülecek neticeyi yazarım. tekrar teşekkür ederim.

Ağ bağlantısında hata alıyordum ve bağlantı göstergeside çalışmıyordu fakat şimdi eski ağ adresine bağlanıyor 192.168.1.... ve ağ göstergesi normale döndü acaba 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 adresini algılayabilecekmi? modemi kapatıp pcye restrat yapacağım. bakalım değişecekmi? txt dosyamda yani kwritedeyukarda tavsiye ettiğiz eylemi yaptım. şimdi tekra tekrar deneyeceğim. şu anda ağda gözüken adresim: 192.168.1.... şeklinde. Fakat OpenDNS ağ adıyla şu anda çalışan ağ adı aynı pogdaki durumumda ip adresleri 2side aynı fakat kullanım durumunda OpenDNS kullanımda HAYIR diyor. şimdi bakalım208.67.222.222 adresine dönebilecekmi? restrat yapıp deniyorum... evet restrat yaptım. 192.168..... ya bağlandı. tekrar bir ayarlar yapmam gerekecek. hayret ediyorum. yukardaki işlemdeki adresler haricinde nasıl algıladı bu 192........yi

Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 03-02-2010 12:39 tarihinde Ertugrul02 tarafından değiştirilmiştir.
armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 12:33

Modemi sık kapatıp açıyorsanız otomatik güncelleme aralığını 5dk yapmanız iyi olur, yoksa 10-15 dk. bence normal, modemi kendiniz kapatıp açtığınızda Pog'a girip Güncelle düğmesine basarak güncellemeyi anında da yapabilirsiniz.

Ertugrul02
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 13:32

armut, 03/02/2010 12:33 tarihinde:

Modemi sık kapatıp açıyorsanız otomatik güncelleme aralığını 5dk yapmanız iyi olur, yoksa 10-15 dk. bence normal, modemi kendiniz kapatıp açtığınızda Pog'a girip Güncelle düğmesine basarak güncellemeyi anında da yapabilirsiniz.

s.a. yukardaki listeyi uyguladım ancak208.67.222.222  ağ üzerinde etkinleştiremedim ağım hala eski ağ adresini kullanmaya inat ediyor (192.168.....)nasıl değiştirebilirim acaba... şimdi pog'u açtım OpenDNS kullanımda EVET'e geçmiş. ip adreslerin ikiside aynı OpenDNS Dashboard>Settings>Filtre seçeneklerinden customu seçip 14 seçeneğe uygula dedim. filtreyi kontrol için googleden adult kontrol yaptım filtreleme yapmıyor...  uygunsuz sayfalar açılabiliyor... neleri kontrol etmem lazım acaba? pogdan güncelleme yaptım. OpenDNS'de başka etkinleştireceğim, onaylıyacağım çubukmu var acaba. yani filtreyi kaldırdımı yoksa birden fazla onaylanırsa filtre kalkarmı yoksa? OpenDNS üzerinde filtrenin aktif olduğunu olmadığını nasıl anlarız? lütfen kusuruma bakmayın. yönlendirilmeye aydınlanmaya hizmet edilmeye ihtiyacımız var... hizmet görelimki bizlerde başkalarına o hizmetler sayesinde hizmet edebilelim...

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 03-02-2010 13:58 tarihinde Ertugrul02 tarafından değiştirilmiştir.
armut
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
03-02-2010 14:36

Dns adresi ile ağınızın aldığı adres farklı şeyler birbirine karıştırmayın, internete bağlanıyorsanız ve Pog "OpenDNS Servisi kullanımda" karşılığında EVET ayzıyorsa tamamdır, adresleri daha fazla kurcalamanıza gerek yok.

Sonra Pog güncellemeyi yapabiliyor mu ona bakın, Pog'da Günlük düğmesine tıklarsanız güncelleme sonuçlarını görebilirsiniz.

Ondan sonra OpenDNS sayfasından ayarlamalarınızı kontrol etmelisiniz.

Yanıtla
<
1