Büyük beğeniyle okuduğumuz e-derginin 13. sayısında harika bir iş çıkaran editörümüz Kubilay Kocabalkan ve katkıda bulunan değerli yazarlarımıza teşekkürler. Şimdi bayrağı devralma sırası bende (Şaban KUŞ).
14. sayıda temamız "Pardus ve Grafik Araçları" olacak. Pardus altında yer alan özgür grafik araçlarını kullanan, özgürlük için bir şeyler yapmak isteyen bütün arkadaşları dergimizin bu sayısına, gerek yazıları gerekse öneri ve yorumlarıyla katkıda bulunmaya davet ediyorum. Gimp, Krita, İnkscape, Blender, Synfig, Openoffice Çizim,... vb. gibi güçlü özgür yazılımlarla ilgili yazılarınız kullanımda tereddüt yaşayan diğer arkadaşlar için birer itici güç olacaktır. Bu konuda topluluğumuz içinde yer alan grafik tasarımcısı arkadaşların bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyorum.
Ayrıca tema konumuzla birlikte dergimizin diğer temel başlıklarını da bu sayıda devam ettiriyoruz. Dileyen arkadaşlar bu başlıklar altında uygun gördükleri konuları bizimle paylaşarak yazılarını yazabilirler. Lütfen öneride bulunmaktan, yazı yazmaktan çekinmeyin.
Yazılar için son gönderim tarihi 18 Mayıs 2009. Tabi daha erken gönderirseniz önemli ölçüde işimizi kolaylaştırmış olursunuz. İletişim için sabankus@yahoo.com adresini kullanabilirsiniz. E-dergi ile ilgili tüm e-postalarınızın konusunun başına "E-Dergi :" eklemeyi unutmayın. (Örnek: "E-Dergi : Gimp Filtrelerini tanıyalım-9"). Yazı içinde bulunmasını istediğiniz resimleri yazıdan ayrı bir klasör içinde yollarsanız dergi çiziminde bizim için kolaylık olur.
Topluluk üyelerimizden aldığımız güçle e-dergi çizgimizi bir adım öteye taşımak ümidiyle;
Hemen çalışmaya başlayalım ve bir yazı listesi oluşturalım diyorum. Ne dersiniz? İlk yazı benden
: "Gimp Filtrelerini Tanıyalım-9"
Yazıların Durumu : Sahipsiz - Yazarında - Editörde - Çizimde
Tema : Pardus ve Grafik Araçları
- Gimp Filtrelerini Tanıyalım-9 (Şaban KUŞ)
- Krita (Seyit Gönenç Çalıcı)
- Scribus (Taha Doğan Güneş)
- Inkscape (Ali Erkan İMREK)
- Blender (Eray Şahbaz)
- Synfig Animation Studio (Seval Ünver)
- OpenOffice.org Çizim (Hakan Hamurcu)
- Özgür Pençe de özgür (Aydın Gündüz)
- Digikam4 (Kubilay Kocabalkan)
Haberler, Duyurular, Okuyucu Görüşleri
OpenOffice.org Türkiye Sayfaları
- Koşullu Biçimlendirme - Hakan HAMURCU
- Temel Base Özellikleri - Mehmet PEKGENÇ
- Temel Math Özellikleri - Mehmet PEKGENÇ
Oyun
- Numpty Physics (Seyit Gönenç ÇALICI)
- Nexuiz (Fahri Dönmez)
Paket tanıtımı bölümleri
- VirtualBox ile sanallaştırma (Özgür KURU)
- Analog TV kartı kullanıcıları için TVTime,Kradio,Kdetv ve XawTV (Fahri Dönmez)
- İTALC : Sınıf Yönetim Programı (İbrahim Paşa Minisker)
- MountManager (Serkan Seçkin)
Eğitim bölümü
- Python dilinde KDE4 plasmoidi yazmak(Uğur Çetin)
- Pisi Paketi yapımı (Özgür Kuru)
- Grub (Serkan Seçkin)
Diğer bölümler
- Özgürlükİçin (Erkan TEKMAN)
- Özgürlükİçin Ankara (Özgür KURU)