27 Aralık Yenilikleri

AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
27-12-2008 18:27

Merhaba;

Bugünkü haberimizde de göreceğiniz üzere Özgürlükİçin'de bir takım yeni yıl sürprizlerimiz  var.

Aslında yenilikler haberdekilerle sınırlı değil, bunları aktarmak isterim:

• Gravatar Desteği: Artık İstediğiniz avatarı forumlarımızda kullanabileceksiniz.
  • Forumdaki İletileri: Profiline baktığınız kişinin o ana dek attığı tüm iletileri görebilirsiniz.
  • Güncellenen Başlıklar: Forumda epey istek alan bu özellik sayesinde, foruma son girdiğiniz andan sonra güncellenen tüm başlıkları görebilirsiniz.
  • Bugün Doğanlar: Forumdaki üyelerimiz arasında bugün doğanları, altta istatistikler bölümünde görebilirsiniz. Başkalarının doğum gününüzü görmesini istiyorsanız, profilinizde "Doğum günümü göster" kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.
  • FeedJack: Gezegen'de kullandığımız FeedJack güncelleme betiği düzeltildi. Gereksiz tmp dosyalarının oluşturulması engellendi.
  • TinyMCE: Zengin metin editörümüzdeki düğmeler içindeki semboller de Türkçe'ye uymlu hale getirildi.
  • Başlık ve Konular: Forum üst menüsündeki Başlık ve Konu karmaşasına son verildi.
  • Yönetim panelinde arama: Yönetici panelindeki arama özelliği düzeltildi ve artık çalışıyor :).

etiket
Bu ileti 2 kez değiştirilmiş olup, son kez 27-12-2008 18:28 tarihinde AliIsingor tarafından değiştirilmiştir.

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!

Günlük Pardus 2011 İmajları

pardus-2011

Pardus'un gelişimini gün be gün izlemek, artık elinizde!

E-Dergi 25. Sayı Yayında

oi-kapak-25_1

E-dergimizin 25. sayısı yayında. Bu ayın dergisinde Wine, PlayOnLinux ve daha fazlası var.

Gnash'tan YouTube Desteği

gnash-logo

Gnash yeni sürümünde, YouTube'a tam destek verdiğini açıkladı.

sevalunver
bilgi
ileti adresi
27-12-2008 18:42

Bugun doganlar özelliği çok hoş olmuş, peki nerden kutlucaz? mesela bugun ersoy ve agora için Mutlu yıllar dilemek istiyorumKahkaha

“Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; başaramayanlar ise önce yapıp sonra inanmayı deniyorlar.”
AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
27-12-2008 19:52

javacikiz, 27/12/2008 18:42 tarihinde:

Bugun doganlar özelliği çok hoş olmuş, peki nerden kutlucaz? mesela bugun ersoy ve agora için Mutlu yıllar dilemek istiyorumKahkaha

Bunun için forumumuzun özel mesaj (PM) özelliği kazanması gerekecek. Bu özelliği ekleme konusunda henüz bir karar alınmış değil.

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
osmank3
bilgi
ileti adresi
28-12-2008 20:22

Yahu bu gravatar desteği iyi güzel renkli olmuş olmasına da bağlantıyı yavaşlatmış. Opera kullanıyorum genelde. Sayfa tam açılmayınca işlem yapmak pek olanaklı değil. Avatarlarda nedense bir türlü yüklenmiyor. Buraya bu yorumu opera ile yazamadım. Sistemimi ve beni çıldırtacağını bile bile firefoxtan yazıyorum. Avatarlar hâlâ yüklenecek. Acaba bu gravatar kötü bir fikirmiydi!

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 28-12-2008 20:23 tarihinde osmank3 tarafından değiştirilmiştir.

BayOK
Eren
Genel Yönetici
bilgi
ileti adresi
28-12-2008 20:31

Şu anda gravatar'a erişilemiyor. Sanırım ülke genelinde bir bağlantı sorunu ile karşı karşıyayız. Problemin Özgürlükİçin ile herhangi bir ilgisi yok.

Örneğin; http://www.damnsmalllinux.org/ adresine gitmek isteseniz de şu anda ulaşamıyorsunuz. Birçok yabancı sayfaya erişim mevcut değil.

Sayfanın açılmaması problemi Opera'nın web sayfalarını yorumlaması ile alakalı. Normalde içerik geldiğinde resimlerin sonra yüklenmesi gerekiyor ve bunun sayfanın açılmasını engellememesi gerekiyor. Ki bu Mozilla Firefox'un yaptığı şey. Avatarlar görünmese bile (gravatar'a ulaşılamadığından dolayı) sayfa açılıyor ve rahat bir biçimde görüntüleyebiliyorsunuz.

Gravatar desteği hoş oldu, ancak yurtdışı bağlantı problemi nedeniyle gravatar sunucusuna ulaşamıyoruz. Sebebini bilmiyorum ama muhtemelen servis sağlayıcımız olan TTNET'den kaynaklanıyor..

Ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz.
osmank3
bilgi
ileti adresi
28-12-2008 20:36

TTNET sesimizi duydu :D Opera'yıda bırakıyorum katlanacam firefoxun donmalarına ve yavaşlığına

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 28-12-2008 20:41 tarihinde osmank3 tarafından değiştirilmiştir.

BayOK
egetun
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
29-12-2008 06:39

osmank3, 28/12/2008 20:41 tarihinde:

TTNET sesimizi duydu :D Opera'yıda bırakıyorum katlanacam firefoxun donmalarına ve yavaşlığına

A-aaa, üzülür Mozilla Firefox böyle şeyler duyduğuna, oldu mu şimdi hiç?

Sahi, ben nasıl bu kadar yavaş olduğunu ve donduğunu fark etmiyorum hiç?

Deniz Ege TUNÇAY | egetun@ozgurlukicin.com | www.egetun.com
osmank3
bilgi
ileti adresi
29-12-2008 19:08

egetun, 29/12/2008 06:39 tarihinde:

osmank3, 28/12/2008 20:41 tarihinde:

A-aaa, üzülür Mozilla Firefox böyle şeyler duyduğuna, oldu mu şimdi hiç?

Sahi, ben nasıl bu kadar yavaş olduğunu ve donduğunu fark etmiyorum hiç?

yaw bu firefox kullanmayalı hızlanmış mı ne :D Ama cidden 4 sekmeyi geçince cozutmaya başlıyordu. Ben de çok alışmışım çok sekmeli çalışmaya. Düzelmiş yaw kerata kullanmayalı. Aslan firefox (ver gazı ver gazı :D)

BayOK
Yanıtla