Bölüm 20: Pardus Yaz Stajı

AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
Sürüm: Pardus 2009
bilgi
ileti adresi
26-06-2010 11:10

Ajans Pardus Yayında!

Ajans Pardus, Gizem BELEN ve Seda AKAY'ın sunumlarıyla, 5. ayını da geride bırakıp 20. bölümüne ulaştı.

Pardus'la ilgili ilk haberimiz, Pardus Yaz Stajı ile ilgili. 21 Haziran'da başlayan ilk staj dönemiyle ilgili bilgileri ve stajyerlerimizin ne yaptığını yayınımızdan öğrenebilirsiniz.

Pardus 2009.2 Geronticus eremita duyurulduktan sonra geliştiricilerimiz ara vermeden Pardus 2011 sürümünün çalışmalarına başladılar. Pardus 2011 ile ilgili ilk bilgileri ve diğer üniversitelerle gerçekleştirilen çalışmaları kızlarımızın ağzından dinleyebilirsiniz.

Özgürlükİçin de bu arada boş durmuyor. Forumda gerçekleştirdiğimiz ufak değişiklikler, gelecekle ilgili planlarımızı da gösteriyor. Bunlar ne mi? Tabi ki yayınımızdan öğrenebilirsiniz :)

Özgürlük İçimizde!

Özgür yazılım dünyasından haberlerle yine karşınızdayız. Avrupa Komisyoneri Neelie KROES, Avrupa Açık Forumu'nda yaptığı bir konuşma, özgür yazılımın kullanılmasıyla ilgili ilginç veriler taşıyor. Ayrıntıları ve tartışmalarımızı yayınımızda bulabilirsiniz.

Yine ve yine dopdolu ve eğlenceli bir Ajans Pardus ile karşınızdayız!

etiketajanspardus 2011staj

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!

Chrome OS'lu Tablet Geliyor

google-chrome-os-tablet_1

iPad'e rakip olarak Chrome OS'lu HTC tablet geliyor.

Haberler Sizi Çağırıyor

ozgurlukicin-takimi_

Özgürlükİçin'e çeviri ve özgün haberlerinizle katkıda bulunmak ister misiniz?

Sakarya'dan Açık Eğitim

alms_logo

Sakarya Üniversitesi, açık kaynak kodlu Akademik LMS'yi duyurdu.

AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
26-06-2010 16:07

Sevgili Deniz Ege TUNÇAY'ın rahatsızlığından ötürü bu sayıyı Anıl ÖZBEK montajladı.

Günü kurtaran kahramanımız Anıl'a teşekkür eder, geliştirici listesinde Audacity paketinin en sıkı takipçisi olan Anıl'ın bu yayını montajlarken bulduğu hataları Pardus Hata Takip Sistemi'ne girmesini kendisinden rica ederiz :).

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 26-06-2010 16:07 tarihinde AliIsingor tarafından değiştirilmiştir.

leader_of_partizan
bilgi
ileti adresi
26-06-2010 16:20

Yapılan arayüz çalışması hangi üniversitede acaba bilen var mı?

gizemb
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
26-06-2010 18:22

leader_of_partizan, 26/06/2010 16:20 tarihinde:

Yapılan arayüz çalışması hangi üniversitede acaba bilen var mı?

Önümüzdeki bölümlerde açıklanacak;) Yapılan çalışmaların ayrıntıları da önümüzdeki bölümlerde anlatılacak.

Dive With Pardus!:)
aquarius39m
bilgi
ileti adresi
26-06-2010 23:43

pardusu kullanirken ajansi da sürekli takip etmek gercekten keyif verici..ileride özgürlük icin i gündelik streamline yayin yaparken görmek istiyoruz...insallah olur...emeginize saglik...sizleri kutluyorum.

arsimet

Bu ileti 1 kez değiştirilmiş olup, son kez 26-06-2010 23:45 tarihinde aquarius39m tarafından değiştirilmiştir.
turkvolki
bilgi
ileti adresi
27-06-2010 09:58

Anlaşılan açık kaynaklı bir staj oluyor. İlerleyen zamanlarda da daha çok heveslendirecek staj bilgileri istiyoruz :)

AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
27-06-2010 11:58

TÜBİTAK/UEKAE stajlarını Pardus geliştiricileri gözetiminde Özgürlükİçin ofisinde sürdüren sevgili  Engin MANAP ve UFUK UZUN stajlarına dair blog tutuyorlar.

Gezegenimizden okuyabilirsiniz :).

egetun
Forum Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
28-06-2010 19:49

AliIsingor, 26/06/2010 16:07 tarihinde:

Sevgili Deniz Ege TUNÇAY'ın rahatsızlığından ötürü bu sayıyı Anıl ÖZBEK montajladı.

Günü kurtaran kahramanımız Anıl'a teşekkür eder, geliştirici listesinde Audacity paketinin en sıkı takipçisi olan Anıl'ın bu yayını montajlarken bulduğu hataları Pardus Hata Takip Sistemi'ne girmesini kendisinden rica ederiz :).

Bulunan hataları raporlamadığım için kızmayın bana, hatalarıyla seviyorum ben Audacity'yi :)

Deniz Ege TUNÇAY | egetun@ozgurlukicin.com | www.egetun.com
AliIsingor
Topluluk Yöneticisi
bilgi
ileti adresi
28-06-2010 21:13

egetun, 28/06/2010 19:49 tarihinde:

Bulunan hataları raporlamadığım için kızmayın bana, hatalarıyla seviyorum ben Audacity'yi :)

Senin başka nedenlerden ötürü kafanı kıracağım da, hastalığının geçmesini bekliyorum... :)

AKINCILAR
bilgi
ileti adresi
03-07-2010 16:57

Stajyer   kardeşlere  başarılar  iyi  çalışmalar,PARDUS.2011. Müthiş  hızlı  gelişmeler  ve çalışmalarla  geliyor.Emeği  geçecek  cümle  çalışan  kardeşlere  arkadaşlara  en  içten  hürmet  ve muhabbetlerimizi  arz  ediyoruz,kabül  buyursunlar.

AB'de  başlayan  tarayıcı  özgürlüğü  isteği  gelişerek   devam  edeceğe  benziyor,bir  kere  tadını  aldılar  ya  gerisi  gelir  tabii.Hayırlısı,özgürlük   herkezin  hakkı  tabii

Saygı  değer  kıymetli    GİZEM   BELEN ve  SEDA  AKAY  Hanımefendilere  bu   faydalı  ve  güzel   Ajans Pardus-20.Bölüm  için  Teşekkürlerimizi  sunuyoruz.Çok  sağolun   Saygılarımla.İyi  çalışmalar.Gülümse

Yanıtla